ΔΙΕΘΝΕΣ
14/09/2016 13:43 EEST | Updated 14/09/2016 13:43 EEST

Μετεωρίτης 4.000 ετών και 31 τόνων βρέθηκε στην Αργεντινή

Ένας μετεωρίτης 31 τόνων, ο οποίος θεωρείται πως έπεσε στη Γη πριν από 4.000 χρόνια, εντοπίστηκε στην Αργεντινή.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Russia Today, ίσως να πρόκειται για τον δεύτερο μεγαλύτερο που βρέθηκε ποτέ στον πλανήτη μας, σύμφωνα με ειδικούς. Του δόθηκε το όνομα «Gancedo», από μία γειτονική πόλη, και βρέθηκε το Σαββατοκύριακο σε περιοχή του Κάμπο ντελ Τσιέλο στην επαρχία Τσάκο, στα βορειοανατολικά της χώρας.

Πρόκειται για τον δεύτερο μεγάλο μετεωρίτη που βρίσκεται στο Κάμπο ντελ Τσιέλο- μια περιοχή γεμάτη κρατήρες, γνωστή για τη «βροχή μετεωριτών» που τη σάρωσε πάνω από 4.000 χρόνια πριν.

Στη δημοσιότητα ήρθε βίντεο της ανασκαφής του μετεωρίτη, ο οποίος ήταν θαμμένος σε βάθος πέντε μέτρων. Σε εξέλιξη είναι έρευνες για να διαπιστωθεί εάν μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο του δεύτερου μεγαλύτερου μετεωρίτη, τίτλο που τώρα κατέχει ο «El Chaco», ο οποίος είχε βρεθεί στην ίδια περιοχή το 1980. Αν και φαίνεται εκ πρώτης όψεως «ασφαλής», στους 37 τόνους, θα ακολουθήσουν επιπλέον μετρήσεις του «Gancedο» για να διαπιστωθεί με ακρίβεια το βάρος του.

Σημειώνεται πως ο μεγαλύτερος μετεωρίτης που έχει βρεθεί ποτέ εντοπίστηκε στη νότια Αφρική: Πρόκειται για τον Hoba, βάρους άνω των 60 τόνων.

Sponsored Post