«60 χρόνια Καραμανλής»: Οι ευχές, η ΔΕΘ και το τηλεφώνημα Μητσοτάκη

«60 χρόνια Καραμανλής»: Οι ευχές, η ΔΕΘ και το τηλεφώνημα Μητσοτάκη
Nikos Libertas/SOOC

Από το πρωί ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής δέχεται εκατοντάδες ευχές από γνωστούς και φίλους στο πολιτικό του γραφείο στην Παναγή Κυριακού με αφορμή την ημέρα των γενεθλίων του, όπου συμπληρώνει 60 χρόνια ζωής.

Είναι σχεδόν βέβαιο, ότι για ακόμα μία φορά, τα στελέχη εκείνα που σπεύδουν να επικοινωνήσουν μαζί του ή να στείλουν τις ευχές τους, δεν περιορίζονται στις φιλοφρονήσεις λόγω της ημέρας, αλλά εκφράζουν – όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα – και τις κρυφές ή φανερές τους επιθυμίες για την πολιτική παρουσία του κ.Καραμανλή και το ρόλο του στο κόμμα και τα πολιτικά πράγματα.

Εκ των πραγμάτων, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ εξακολουθεί να αποτελεί σημείο αναφοράς για αρκετά στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον οποίο συνομιλούν τακτικά και ανταλλάσσουν απόψεις για τις πολιτικές εξελίξεις.

Η σημερινή ημέρα, όμως, αποτελεί ακόμα μία ευκαιρία για τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συνομιλήσει με τον προκάτοχό του στην ηγεσία της, εκφράζοντας πέρα από τις καθιερωμένες ευχές και την ικανοποίησή του για την πρόσφατη «διαρροή» των συνεργατών του, ότι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θα δώσει το «παρών» στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με τον θεσμικό του ρόλο και ως βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ και θα παρακολουθήσει την ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στις 8 το βράδυ του Σαββάτου 17 Σεπτεμβρίου, προς τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».

Είχε προηγηθεί η πρόσφατη συνάντηση των δύο ανδρών, στο πολιτικό γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη στην οδό Ευφρονίου στο Παγκράτι, όπου επιχειρήθηκε να μπει «φρένο» στα σενάρια και τους ψιθύρους για «πόλεμο» Καραμανλικών – Μητσοτακικών, στέλνοντας μήνυμα – και ενόψει ΔΕΘ - ότι η συνεργασία τους είναι ισχυρή και δεν υπάρχει σκιές στην μεταξύ τους πολιτική σχέση.

Δημοφιλή