Στοιχεία της υγείας τους έδωσαν στην δημοσιότητα Τραμπ και Κλίντον

Πόσο υγιείς είναι τελικά; Τραμπ και Κλίντον δίνουν στοιχεία για τα προβλήματα υγείας τους
The images of U.S. Democratic presidential candidate Hillary Clinton (L) and Republican Presidential candidate Donald Trump are seen painted on decorative pumpkins created by artist John Kettman in LaSalle, Illinois, U.S., June 8, 2016. REUTERS/Jim Young TPX IMAGES OF THE DAY
The images of U.S. Democratic presidential candidate Hillary Clinton (L) and Republican Presidential candidate Donald Trump are seen painted on decorative pumpkins created by artist John Kettman in LaSalle, Illinois, U.S., June 8, 2016. REUTERS/Jim Young TPX IMAGES OF THE DAY
Jim Young / Reuters

Οι υποψήφιοι των δύο κομμάτων για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές Χίλαρι Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ έδωσαν στη δημοσιότητα χθες, Τετάρτη, στοιχεία σχετικά με την κατάσταση της υγείας τους.

Η 68χρονη Κλίντον είναι σε θέση να υπηρετήσει ως πρόεδρος ενώ τώρα αναρρώνει από μη-μεταδοτική, βακτηριακή πνευμονία, είπε η προσωπική της ιατρός Λίσα Μπάρντακ, σε επιστολή που δόθηκε στη δημοσιότητα από το προεκλογικό γραφείο της υποψήφιας.

Ο Τραμπ, 70, γνωρίζει ότι θα μπορούσε να χάσει μερικά κιλά, αλλά κατά τα άλλα είναι απόλυτα υγιής, είπε η σύμβουλος της προεκλογικής του εκστρατείας Σάρα Χάκαμπι Σάντερς στο τηλεοπτικό κανάλι MSNBC χθες, Τετάρτη, αφού ο υποψήφιος βιντεοσκόπησε μέρος μιας ιατρικής εκπομπής (Dr. Oz Show) στη Νέα Υόρκη που θα προβληθεί σήμερα, Πέμπτη.

Η Μπάρντακ δήλωσε ότι η Κλίντον βρίσκεται υπό δεκαήμερη αγωγή αντιβίωσης για την πνευμονία, η οποία διαγνώστηκε την Παρασκευή.

Η ιατρός της δήλωσε επίσης ότι τα επίπεδα χοληστερίνης και πίεσης της Κλίντον βρίσκονται μέσα σε κανονικά πλαίσια και ότι οι εξετάσεις στήθους (μαστογραφία και υπέρηχος) είναι κανονικές και δεν υπάρχει καμία ένδειξη ανάπτυξης καρδιακής ανεπάρκειας, που είναι κληρονομική στην οικογένειά της. Η υποψήφια λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή για υποθυρεοειδισμό και αλλεργίες, καθώς και συμπληρώματα βιταμίνης Β12 και ένα αντιπηκτικό φάρμακο το οποίο παίρνει μετά τη διάγνωση θρόμβου στο κεφάλι το 2012.

Τον Ιούλιο του 2015, η ιατρός είχε δώσει στη δημοσιότητα μια δισέλιδη αναφορά σχετικά με την υγεία της Κλίντον. Τον Δεκέμβριο του 2015 το γραφείο της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ είχε δημοσιεύσει μια επιστοή του προσωπικού του ιατρού, ο οποίος χαρακτήριζε την υγεία του «εκπληκτικά εξαιρετική», χωρίς να παραθέτει λεπτομέρειες.

Το γραφείο του Τραμπ έχει δηλώσει ότι θα δημοσιοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες για την υγεία του υποψήφιου στο άμεσο μέλλον.

Ο υποψήφιος αντιπρόεδρος της Κλίντον γερουσιαστής Τιμ Κέιν, 58, επίσης έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή ιατρού. Ο Δρ. Μπράιαν Μόναχαν, που επιβλέπει το Γραφείο του Θεράποντος Ιατρού στο αμερικανικό Κογκρέσο, είπε ότι ο Κέιν «χαίρει εξαιρετικής υγείας γενικά», βάσει εξετάσεων του Φεβρουαρίου, και ότι δεν υπόκειται σε καμία φαρμακευτική αγωγή αλλά τού προτάθηκε να πάρει συμπληρώματα βιταμίνης D.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή