Την Πόλα Ρούπα «βλέπει» η ΕΛΑΣ στη ληστεία στη Μαλεσίνα

Την Πόλα Ρούπα «βλέπει» η ΕΛΑΣ στη ληστεία στη Μαλεσίνα
Eurokinissi

Για «απαλλοτρίωση» χρημάτων έκαναν λόγο οι τρεις ληστές, ανάμεσά τους τουλάχιστον μία γυναίκα, που εισέβαλαν το μεσημέρι της Τετάρτης σε υποκατάστημα τράπεζας στη Μαλεσίνα Φθιώτιδας.

Η αναφορά αυτή σήμανε από την πρώτη στιγμή συναγερμό στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία τελικά ανέλαβε τις έρευνες. Οι αστυνομικοί αναζητούν την ταυτότητα της λησταρχίνας που είχε το γενικό πρόσταγμα κατά τη διάρκεια της ληστείας και θεωρούν ως νούμερο ένα ύποπτη την καταζητούμενη για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα», Πόλα Ρούπα. Πρόκειται για τη σύντροφο του αρχηγού της τρομοκρατικής οργάνωσης, Νίκου Μαζιώτη, η οποία στο παρελθόν είχε οργανώσει απόδραση του συντρόφου της από τις φυλακές, η οποία τελικά δεν πέτυχε.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής δεν αποκλείουν η Πόλα Ρούπα να θέλησε με τη ληστεία αυτή να συγκεντρώσει χρήματα είτε για τις ανάγκες του «επαναστατικού ταμείου» είτε για να καλύψει τα έξοδα διαβίωσής της. Οι περιγραφές από τις μαρτυρίες που έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί αλλά και από το υλικό των καμερών δείχνουν μία γυναίκα με ηγετική φυσιογνωμία που έδρασε μαζί με τους δύο συνεργούς της «επαγγελματικά». «Δεν θα σας πειράξουμε. Δεν πειράζουμε απλούς πολίτες», φέρεται να είπε.

Η παραμονή τους στην τράπεζα διήρκησε 15 λεπτά, ενώ εντύπωση προκάλεσε στους αστυνομικούς ότι οι δράστες έλουσαν το αυτοκίνητο μάρκας Toyota Starlet που χρησιμοποίησαν με χλωρίνη για να μην αφήσουν ίχνη.

Οι ληστές μπήκαν στο υποκατάστημα στις 14:20 (μεσημέρι Τετάρτης) την ώρα που η τράπεζα έκλεινε για το κοινό. Με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους, ενώ η ύποπτη γυναίκα που εξετάζεται απείλησε τον διευθυντή και τον οδήγησε στο χρηματοκιβώτιο προκειμένου να το ανοίξει. Ένας δεύτερος από τους δράστες προέτρεψε τους υπαλλήλους να ανοίξουν το ΑΤΜ. Με ψυχραιμία περίμεναν να περάσει η χρονοκαθυστέρηση για το άνοιγμα του χρηματοκιβωτίου. Στο μεταξύ είχαν αρπάξει τα χρήματα από το ΑΤΜ και τα ταμεία. Στις 14:35, με λεία που κυμαίνεται στα 180.000 ευρώ βγήκαν από το υποκατάστημα, επιβιβάστηκαν σε ένα λευκό Toyota Starlet με πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και τράπηκαν σε φυγή. Σχεδόν μία ώρα αργότερα στις 15:35 το συγκεκριμένο αυτοκίνητο βρέθηκε μέσα σε έναν ελαιώνα στον επαρχιακό δρόμο Λάρυμνας-Κόκκινου. Οι δράστες είχαν ρίξει μεγάλη ποσότητα χλωρίνης στο εσωτερικό του για να εξαφανίσουν αποτυπώματα και DNA.

Δημοφιλή