Ξυδάκης: Το μήνυμα που θα μεταφέρουμε στην Μπρατισλάβα είναι αυτό της ενότητας και όχι της διαίρεσης

Ξυδάκης: Το μήνυμα που θα μεταφέρουμε στην Μπρατισλάβα είναι αυτό της ενότητας και όχι της διαίρεσης
Sooc

«Το μήνυμα που θα μεταφέρουμε στην Μπρατισλάβα είναι αυτό της ενότητας και όχι της διαίρεσης», αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό –Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων μία ημέρα πριν από την άτυπη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στην ομώνυμη πόλη της Σλοβακίας.

Ο κ. Ξυδάκης, ο οποίος θα συνοδεύει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη σύνοδο κορυφής των 27 κρατών-μελών της ΕΕ (χωρίς τη συμμετοχή της Βρετανίας) στην Μπρατισλάβα, τόνισε την ανάγκη η Ευρώπη να ανακτήσει το κοινωνικό της πρόσωπο, να βαδίσει προς τη σύγκλιση και την εμπέδωση της δημοκρατίας, και να ενωθεί στη βάση της αλληλεγγύης και της ανάπτυξης.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Νίκου Ξυδάκη στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το μήνυμα που θα μεταφέρουμε στην Μπρατισλάβα είναι αυτό της ενότητας και όχι της διαίρεσης.

Αφουγκραζόμαστε τις κοινωνίες. Η Ευρώπη πρέπει να ανακτήσει το κοινωνικό της πρόσωπο και να βαδίσει προς τη σύγκλιση και την εμπέδωση της δημοκρατίας.

Για να γίνει και πάλι το όραμα της Ευρώπης ελκυστικό στους πολίτες θα πρέπει να επιδείξουμε ρεαλισμό και ευελιξία. Να είμαστε πειστικοί και αποτελεσματικοί, προκειμένου να αναγεννηθεί μια Ευρώπη με δημοκρατικό και κοινωνικό πρόσωπο, και να ανασχεθεί η δυσφορία που τροφοδοτεί την ακροδεξιά ρητορική του μίσους.

Η κρίση στην ΕΕ δεν προέρχεται από κάποια φυσική καταστροφή. Οι αιτίες της είναι πολιτικές και κατά συνέπεια η λύση της εναπόκειται στην πολιτική. Η Ευρώπη πρέπει να ενωθεί στη βάση της αλληλεγγύης και της ανάπτυξης. Η στιγμή είναι κατάλληλη».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)