Βαρουφάκης εναντίον Google: Αντιπαράθεση με στέλεχός της στο Athens Democracy Forum

Βαρουφάκης εναντίον Google: Αντιπαράθεση με στέλεχός της στο Athens Democracy Forum
Eurokinissi

Σε αντιπαράθεση με τον Ρος Λα Ζενές, στέλεχος της Google, ήρθε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, στο πλαίσιο πάνελ για τη σχέση της δημοκρατίας και των επιχειρήσεων στο Athens Democracy Forum.

Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της «Καθημερινής», ο κ. Βαρουφάκης – ο οποίος χαρακτήρισε «τύπου καρτέλ» την ευρωπαϊκή διακυβέρνηση»- υποστήριξε ότι «η δημοκρατία αφορά τη διάχυση της ισχύος», αλλά στην εποχή της Google και της Apple, «η τεχνολογία οδηγεί σε συρρίκνωση του ανταγωνισμού και σε τεράστια συγκέντρωση οικονομικής και πολιτικής ισχύος».

Απαντώντας, ο κ. Λα Ζενές είπε ότι οι υπηρεσίες που παρέχει η εταιρεία του έχουν συμβάλει πολύ θετικά στη διεύρυνση της δημοκρατίας, ενώ υποστήριξε ότι , η ψηφιακή επανάσταση έχει φέρει αποκέντρωση ισχύος: «Στην Google τρέμουμε κάθε μέρα, καθώς δεν υπάρχουν φραγμοί εισόδου για νέες εταιρείες με έξυπνες ιδέες. Ο κλάδος είναι γεμάτος με τα πτώματα εταιρειών που κάποτε θεωρούνταν αήττητες».

Δημοφιλή