Παππάς: Η εξυπηρέτηση του εξωτερικού χρέους δεν μπορεί να γίνεται σε βάρος της προοπτικής των λαών για ανάπτυξη

Παππάς: Η εξυπηρέτηση του εξωτερικού χρέους δεν μπορεί να γίνεται σε βάρος της προοπτικής των λαών για ανάπτυξη
Eurokinissi

«Πρέπει να κατανοήσουμε ότι η εξυπηρέτηση του εξωτερικού χρέους είναι κρίσιμο ζήτημα, αλλά δεν μπορεί να γίνεται εις βάρος της προοπτικής των λαών για ανάπτυξη» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, σε παρέμβασή του στο forum «Global Progress 2016», στο Μόντρεαλ του Καναδά.

«Η Ελλάδα των προηγούμενων ετών είναι παράδειγμα προς αποφυγή για το πώς να αντιμετωπίσεις μια κρίση. Δεν πρέπει να αφήνουμε την κρίση να σαμποτάρει τις κοινωνικές μας αξίες» υποστήριξε, συμπληρώνοντας πως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία βρήκε 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους χωρίς ασφάλιση. «Μία από τις πρώτες ενέργειες της κυβέρνησής μας ήταν ακριβώς να διασφαλίσουμε την περίθαλψη αυτών των 2,5 εκατομμυρίων ανασφάλιστων συμπολιτών μας», σημείωσε.

«Οι κοινωνίες πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η απομόνωση δεν είναι η λύση για να γλιτώσεις την κρίση. Οι κρίσεις πρέπει να αντιμετωπίζονται μέσω της κοινής προσέγγισης λαών και κυβερνήσεων. Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί οφείλουν να εργαστούν για την ενίσχυση της Δημοκρατίας στην Ευρώπη. Σήμερα, ο Γάλλος αγρότης, ο Ελληνας και ο Δανός εργαζόμενος νιώθουν ότι οι αποφάσεις για το μέλλον τους λαμβάνονται κάπου αλλού, μακριά από το δημοκρατικό τους έλεγχο», συνέχισε ο Νίκος Παππάς.

Δημοφιλή