Ξυλοδαρμός Διαμαντόπουλου: Η ΕΛ.ΑΣ. έχει την ταυτότητα του υπόπτου αλλά όχι τον ύποπτο

Ξυλοδαρμός Διαμαντόπουλου: Η ΕΛ.ΑΣ. έχει την ταυτότητα του υπόπτου αλλά όχι τον ύποπτο
Eurokinissi

Σε καλό δρόμο φαίνεται ότι βρίσκονται οι έρευνες της Ασφάλειας Αττικής για τον ξυλοδαρμό του διοικητή της Τροχαίας Αθηνών, Γιώργου Διαμαντόπουλο, στο κέντρο της Αθήνας.

Οι αστυνομικοί έχουν στη διάθεσή τους τα στοιχεία ταυτότητας προσώπου, το οποίο θεωρούν ότι κατά πάσα πιθανότητα είναι ο δράστης. Το συγκεκριμένο άτομο δεν έχει ταυτοποιηθεί μέχρι στιγμής, καθώς δεν έχει καταστεί δυνατός -παρά τις έρευνες- ο εντοπισμός του. Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας εκτιμούν ότι αν καταφέρουν να τον προσαγάγουν τότε μόνο θα είναι σίγουροι αν πρόκειται πράγματι για το άτομο που επιτέθηκε πισώπλατα στον κ. Διαμαντόπουλο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν γίνει έρευνες στο πατρικό του σπίτι και σε ακόμα μία οικία του περιβάλλοντός του αλλά παρόλαυτά ο ύποπτος παραμένει εξαφανισμένος. Όπως προκύπτει από τις έρευνες, το συγκεκριμένο άτομο τα τελευταία χρόνια δεν έχει κάποια μόνιμη κατοικία. Πρόκειται για αντιεξουσιαστή, ο οποίος έχει απασχολήσει αρκετές φορές στο παρελθόν την Αστυνομία για επεισόδια και συνηθίζει να ζει σε κοινόβιους χώρους. Οι αστυνομικοί μπορούν να τον ταυτοποιήσουν μόνο οπτικά από υλικό που έχουν συλλέξει από κάμερα ασφαλείας καταστήματος στην οδό Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας. Η εικόνα του προσώπου του δράστη δεν είναι καθαρή αλλά όπως λένε οι αρμόδιοι αξιωματικοί είναι δυνατόν να γίνει ταυτοποίηση.

Από την κατάθεση που έδωσε ο κ. Διαμαντόπουλος αλλά και από τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν συλλεχθεί, προκύπτει ότι η επίθεση της 29ης Αυγούστου 2016 διήρκησε πέντε δευτερόλεπτα. Αρχικά μία ομάδα πέντε ατόμων, τα οποία συμμετείχαν νωρίτερα σε πορεία διαμαρτυρίας, προσέγγισε τον αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. που ήταν υπεύθυνος για την κίνηση των οχημάτων και τη διακοπή της κυκλοφορίας στους δρόμους γύρω από τη συγκέντρωση. Η προσέγγιση στον κ. Διαμαντόπουλο έγινε στα Προπύλαια και -σύμφωνα με την κατάθεση του θύματος - κάποιοι από τους νεαρούς τον ρώτησαν ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί.

Ο ρουχισμός τους και οι κινήσεις τους δεν παρέπεμπαν σε άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν ήταν). Τέσσερις από τους νεαρούς αποχώρησαν. Τη στιγμή που ο αστυνομικός διευθυντής γύρισε την πλάτη, ο πέμπτος νεαρός επιτέθηκε πισώπλατα. Αρχικά τον χτύπησε μία φορά στο κεφάλι από πίσω και όταν εκείνος γύρισε αιφνιδιασμένος δέχτηκε δύο ακόμη χτυπήματα στο κεφάλι και το πρόσωπο. Ο δράστης τράπηκε σε φυγή και ο κ. Διαμαντόπουλος έπεσε αιμόφυρτος στο πεζοδρόμιο έχοντας χάσει για λίγο τις αισθήσεις του. Το συμβάν έγινε αφορμή για να αντιδράσουν έντονα τα κόμματα της αντιπολίτευσης που έκαναν λόγο για «φαινόμενα γενικευμένης ανομίας στο κέντρο της πόλης».

Δημοφιλή