Η ιταλική αστυνομία διερευνά την αυτοκτονία της 31χρονης μετά την κυκλοφορία δικού της sex tape

Η ιταλική αστυνομία διερευνά την αυτοκτονία της 31χρονης μετά την κυκλοφορία δικού της sex tape
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Shutterstock / mast3r

Εισαγγελείς στην Ιταλία διέταξαν τη διεξαγωγή έρευνας πάνω στην αυτοκτονία μιας νεαρής γυναίκας που αυτοκτόνησε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, αφού βίντεο στο οποίο η ίδια εμφανιζόταν να κάνει σεξ με τον φίλο της έγινε viral στο Διαδίκτυο.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Telegraph, η αστυνομία προσπαθεί να διαπιστώσει ποιος ακριβώς ήταν αυτός που ανέβασε online το βίντεο της Τιτσιάνα Καντόνε, η οποία αυτοκτόνησε αφού κατέβαλε μάταιες προσπάθειες να απομακρυνθεί το βίντεο από πολλαπλές διαδικτυακές πλατφόρμες, περιλαμβανομένων πορνογραφικών ιστοσελίδων.

Η 31χρονη κατεγράφη να κάνει σεξ με τον φίλο της και έστειλε το βίντεο σε τέσσερις άνδρες φίλους και επαφές μέσω του WhatsApp. Ωστόσο, κάποιος το ανέβασε online και γρήγορα έγινε viral στο Facebook, το Yahoo, το YouTube και το Google.

Απελπισμένη, παραιτήθηκε από τη δουλειά της, μετακόμισε από τη Νάπολη, όπου διέμενε, στην Τοσκάνη, υπέβαλε παράπονα και προσπάθησε να κατεβάσει το βίντεο από το Ίντερνετ. Όπως είπε στην αστυνομία, είχε αποστείλει το βίντεο ενώ περνούσε μια περίοδο κατά την οποία «ήταν ευάλωτη και είχε κατάθλιψη».

Δεν μπορούσε να βγει από το σπίτι της επειδή την «αναγνώριζαν και την προσέβαλλαν». Περνούσε κρίσεις πανικού, οι φίλοι της την εγκατέλειπαν και δεν μπορούσε να πάει στο γυμναστήριο ή τα καταστήματα, είπε στην αστυνομία. Οι προσπάθειές της να εξαφανίσει το βίντεο από το Ίντερνετ δεν απέδωσαν αποτελέσματα και χρεώθηκε 20.000 ευρώ σε νομικά έξοδα. Εν τέλει, αυτοκτόνησε την Τρίτη.

Οι τέσσερις άνδρες που έλαβαν το βίντεο μέσω WhatsApp διερευνώνταν ήδη για δυσφήμηση, αλλά τώρα έχει ξεκινήσει νέα έρευνα, σε σχέση με κατηγορίες περί υποκίνησης αυτοκτονίας.

«Η Τιτσιάνα δεν ήταν πορνοστάρ ή συνοδός» είπε η μητέρα της, Μαρία Τερέζα Τζίγκλιο. «Σκοτώθηκε από την κακεντρέχεια των ανθρώπων».

Σημειώνεται πως η «κόντρα» στην Ιταλία σχετικά με τα θέματα αυτά έχει ενταθεί και λόγω μιας άλλης υπόθεσης, στην οποία φίλοι μιας 17χρονης κατέγραψαν σε βίντεο τον βιασμό της από έναν 22χρονο στις τουαλέτες ενός κλαμπ και έστειλαν το υλικό σε δεκάδες άλλους στο WhatsApp. Το περιστατικό αυτό έλαβε χώρα στο Ρίμινι, και μία φίλη του (υπό την επήρεια αλκοόλ) θύματος ήταν που τράβηξε το βίντεο της σεξουαλικής επίθεσης, ενώ άλλα κορίτσια, μία εκ των οποίων ήταν 14 ετών, κοιτούσαν και γελούσαν.

Επίσης, το 2013 μία 14χρονη είχε αυτοκτονήσει αφού σεξουαλικού περιεχομένου βίντεο με την ίδια κυκλοφόρησε στο Ίντερνετ.

Δημοφιλή