Στουρνάρας μετά τη συνάντηση με Τσίπρα: Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο εκπαραθύρωσής μου

Στουρνάρας μετά τη συνάντηση με Τσίπρα: Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο εκπαραθύρωσής μου
EUROKINISSI

Ολοκληρώθηκε σε καλό κλίμα το κρίσιμο ραντεβού του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα νωρίς το βράδυ του Σαββάτου. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κ. Γιάννης Δραγασάκης.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Στουρνάρα ουδέποτε υπήρξε πρόβλημα στις σχέσεις της ΤτΕ και της κυβέρνησης. Μάλιστα όπως υπογράμμισε η υπόθεση ελέγχου στην εταιρεία της συζύγου του, Λίνας Νικολοπούλου, κατόπιν εισαγγελικού αιτήματος: «Δεν μπορεί να βάλει σκιές μεταξύ της ΤτΕ και της Κυβέρνησης».

Η συζυγός μου έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη και θα χειριστεί το θέμα αυτό μόνη της, είπε.

Ο ίδιος είπε μάλιστα ότι δεν υπήρξε καμία συζήτηση με τον πρωθυπουργό για το θέμα της εισαγγελικής έρευνας αλλά για το τραπεζικό σύστημα και την οικονομία. Ερωτηθείς δε αν είναι καλές οι σχέσεις με το Μαξίμου είπε «δεν είχαν χαλάσει ποτέ». Επιπλέον ο διοικητής της ΤτΕ διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο εκπαραθύρωσής του από την κεφαλή της Τράπεζας.

Σε άλλη ερώτηση, αν υπάρχει πόρισμα το οποίο πρόκειται να σταλεί στον εισαγγελέα και αφορά τα δάνεια της Αττικής Τράπεζας και κάποια από τα δάνεια αυτά και τον επιχειρηματία Καλογρίτσα, είπε ότι υπάρχει πόρισμα του SSM και της ΤτΕ, το οποίο αφορά μια μεγάλη περίοδο, κι αυτό ναι, θα δοθεί στη Δικαιοσύνη, όπως κάθε πόρισμα πρέπει να διαβιβάζεται στη Δικαιοσύνη.

Τέλος, ο κ. Στουρνάρας μιλώντας για τη σύζυγό του επεσήμανε ότι «μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι η σύζυγος μου, με την οποία ζω εδώ και 40 χρόνια, είναι το έντιμο και ειλικρινές άτομο στον πλανήτη. Έχει σπιλωθεί και παλεύει μόνη της, υπερασπίζεται τον εαυτό της με τον συνήγορο της».

Κυβερνητικές πηγές: Εργαζόμαστε για την εύρυθμη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος

«Η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και κάνει τη δουλειά της. Κανένας δεν μπορεί και δεν δικαιούται να παρέμβει στι έργο της», ανέφερε κυβερνητική πηγή μετά το πέρας της συνάντησης.

«Όπως δήλωσε και ο διοικητής καμία σκιά δεν υπάρχει, ούτε υπήρξε στη θεσμική σχέση της κυβέρνησης με την Τράπεζα της Ελλάδος», ανέφερε η ίδια πηγή.

«Εργαζόμαστε για την εύρυθμη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, σε μια φάση που αρχίζουν και εμφανίζονται θετικά σημάδια, όπως η μείωση των κόκκινων δανείων, η σταδιακή επιστροφή καταθέσεων και υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ανάκαμψης της οικονομίας» ανέφερε κυβερνητική πηγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, υπογράμμισε στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος τη σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση στον ανεξάρτητο ρόλο του διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ελλάδας, καθώς και στο ότι δεν πρέπει να δημιουργούνται σκιές στη θεσμική συνεργασία ανάμεσα στα δύο μέρη.

Δημοφιλή