Έκρηξη σε γειτονιά του Μανχάταν

Έκρηξη σε γειτονιά του Μανχάταν

Έκρηξη συγκλόνισε τη γειτονιά Τσέλσι του Μανχάταν το βράδυ του Σαββάτου, τραυματίζοντας τουλάχιστον 29 άτομα, σύμφωνα με τις αρχές, οι οποίες πρόσθεσαν πως διερευνούν το περιστατικό ως εγκληματική ενέργεια, που δεν συνδέεται άμεσα με τρομοκρατική οργάνωση.

Ο δήμαροχς, Μπιλ ντε Μπλάσιο, και άλλοι αξιωματούχοι είπαν πως οι έρευνες έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο διαρροής αερίου, αλλά απέφυγαν να κάνουν λόγο για βόμβα και δεν προσδιόρισαν επακριβώς τι θεωρούν ότι προκάλεσε την έκρηξη.

«Οι αρχικές ενδείξεις δείχνουν ότι επρόκειτο για σκόπιμη ενέργεια» είπε ο ντε Μπλάσιο. Πρόσθεσε ότι το σημείο της έκρηξης, έξω από μια από τις πιο πολυσύχναστες περιοχές της Ν. Υόρκης, αντιμετωπίζεται ως χώρος εγκλήματος.

«Δεν υπάρχουν μέχρι τώρα στοιχεία που να υποδεικνύουν σύνδεση με τρομοκρατία» είπε ο δήμαρχος σε συνέντευξη Τύπου τρεις ώρες μετά την έκρηξη. Όπως πρόσθεσε, «δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη και αξιόπιστη απειλή εναντίον της Ν. Υόρκης αυτή τη στιγμή από τρομοκρατική οργάνωση».

Ωστόσο, Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν ότι η Joint Terrorism Task Force εκλήθη να διερευνήσει το περιστατικό, υποδεικνύοντας πως δεν έχει αποκλειστεί η πιθανότητα σύνδεσης με τρομοκρατία.

Η αστυνομία που ερευνά την περιοχή γύρω από το σημείο της έκρηξης εντόπισε μια χύτρα ταχύτητας η οποία συνδεόταν με κινητό τηλέφωνο και καλώδια, μετέδωσε το CNN, το οποίο επικαλείται πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Ο επικεφαλής της διεύθυνσης ειδικών επιχειρήσεων της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης είχε αναφέρει νωρίτερα στο Twitter πως ένας «πιθανός δεύτερος μηχανισμός έχει εντοπιστεί» στην ίδια ευρύτερη περιοχή.

Σημειώνεται πως στη Ν. Υόρκη ήταν προγραμματισμένο να μεταβεί σήμερα Κυριακή ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, για να παραστεί στην 71η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Έκρηξη στο Μανχάταν

(με πληροφορίες από Reuters)

Δημοφιλή