Η ΕΟΕ τίμησε τους αθλητές της ελληνικής ολυμπιακής αποστολής

Η ΕΟΕ τίμησε τους αθλητές της ελληνικής ολυμπιακής αποστολής
Nick Paleologos / SOOC

Η τελετή των βραβεύσεων της Ολυμπιακής ομάδας από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή από το Ζάππειο Μέγαρο.

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας η εκδήλωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής προς τους αθλητές που εκπροσώπησαν τη χώρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο τον περασμένο Αύγουστο. Οι 90 και πλέον αθλητές που ταξίδεψαν για το Ρίο, βραβεύτηκαν παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του υφυπουργού αθλητισμού Σταύρου Κοντονή στην αίθουσα του Ζαππείου Μεγάρου. Για εμπόδια που "ξεπεράσαμε" έκανε λόγο ο χρυσός Ολυμπιονίκης των κρίκων, Λευτέρης Πετρούνιας, ενώ για όνειρο ζωής που έγινε πραγματικότητα μίλησε η Άννα Κορακάκη.

Όλοι οι αθλητές και οι αθλήτριες βραβεύτηκαν, ενώ παράλληλα, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος παρουσίασε τις προτάσεις της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής προκειμένου που έχουν στόχο, η εμφάνιση της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, να έχει συνέχεια και μετά από τέσσερα χρόνια στο Τόκιο. Την εκδήλωση που προέβαλε ζωντανά η ΕΡΤ, παρουσίασαν οι δημοσιογράφοι Βαγγέλης Ιωάννου και Πόπη Τσαπανίδου, ενώ χορηγός της εκδήλωσης ήταν η Stoiximan.gr.

Για "υποδειγματική συμπεριφορά των αθλητών και των συνοδών μας" έκανε λόγο ο Σταύρος Κοντονής και συμπλήρωσε: "Ο αθλητισμός εκτός από ρεκόρ, επιδόσεις, έπαθλα παράγει πρότυπα και αξίες. Κορυφαίο στοιχείο για την ελληνική κυβέρνηση είναι το γεγονός ότι οι διακρίσεις έγιναν χωρίς να υπάρχει καμιά σκιά" και έκανε λόγο για "καθαρά μετάλλια".

Δείτε απόσπασμα από τις δηλώσεις του:

"Αυτά τα παιδιά, παρά τα πολλά προβλήματα και εμπόδια, όχι μόνο έφεραν την Ελλάδα στην 26η θέση των μεταλλίων, αλλά ξεχώρισαν για το ήθος, την προσωπικότητα και τη συμπεριφορά τους" σημείωσε μεταξύ άλλων ο Σπύρος Καπράλος που ανέπτυξε σύντομα τις δράσεις της ΕΟΕ προκειμένου να στηριχθεί ο ελληνικός αθλητισμός στην περίοδο της κρίσης.

Δείτε μέρος των δηλώσεων του κ. Καπράλου:

Αίσθηση προκάλεσε η εμφάνιση του τέως βασιλιά της Ελλάδος Κωνσταντίνου, ο οποίος υπήρξε και Ολυμπιονίκης με τα χρώματα της χώρας μας το 1960, ο οποίος εμφανίστηκε συγκινημένος και καταβεβλημένος στο Ζάππειο για να παραδώσει βραβείο στην Σοφία Μπεκατώρου, αθλήτρια της ιστιοπλοΐας.

Ο κολυμβητής των 10χλμ Σπύρος Γιαννιώτης που κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο ευχαρίστησε την ολυμπιακή επιτροπή και τον κύριο Καπράλο για τη συμβολή του που "αξίζει" όπως είπε "ακριβώς αυτό, το χειροκρότημα".

Δείτε παρακάτω ένα απόσπασμα από τις δηλώσεις:

Ο Λευτέρης Πετρούνιας, τον οποίο βράβευσε ο ίδιος ο υφυπουργός αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, δήλωσε: "Υπάρχουν εμπόδια τα οποία παλεύουμε να ξεπεράσουμε" ανέφερε και συμπλήρωσε: "είμαι σίγουρος, όχι το δικό μου αποτέλεσμα δεν θα είχε έρθει χάρη στη Stoiximan.gr, αλλά χωρίς αυτό το πρόγραμμα πολλοί αθλητές δεν θα είχαν φτάσει καν στο Ρίο" και έκανε έκκληση σε άλλους χορηγούς να αναλάβουν περισσότερους αθλητές για τους Ολυμπιακούς του 2020 στο Τόκιο.

Τελευταία ανέβηκε στη σκηνή η Άννα Κορακάκη, η οποία και επέστρεψε με δύο μετάλλια στο στήθος, ένα χάλκινο και ένα χρυσό στη σκοποβολή. "Όνειρο ζωής ήταν ένα ολυμπιακό μετάλλιο, δεν με ένοιαζε τι χρώμα θα ήταν, δεν με ένοιαζε πότε θα έρθει αυτό" ανέφερε η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης. "Μου αρέσει πολύ η αγάπη του κόσμου και η αγάπη από τα παιδιά και θέλω να εμπνεύσω όλα τα παιδιά να ξεκινήσουν γενικότερα να ασχοληθούν με τον αθλητισμό" σημείωσε η κα. Κορακάκη.

Την Άννα Κορακάκη βράβευσε προσωπικά ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. "Άννα θέλω να σε συγχαρώ, εσένα προσωπικά για την επιτυχία που είναι σπάνια και σε ολυμπιακό επίπεδο, αλλά και πιο συγκεκριμένα για την Ελλάδα" ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος και συμπλήρωσε πως όλοι οι αθλητές "δίνετε παράδειγμα θέλησης, δημιουργίας, αριστείας στην πιο γνήσια μορφή της που ξεκινάει από το ήθος, για να φτάσει στη διάκριση".

Δημοφιλή