ΚΟΙΝΩΝΙΑ
19/09/2016 17:50 EEST | Updated 19/09/2016 17:50 EEST

39 νέα έργα σε περιοχές της Πελοποννήσου και της Αιτωλοακαρνανίας που είχαν πληγεί από τις πυρκαγιές του 2007

Yannis Behrakis / Reuters
RNPS IMAGES OF THE YEAR 2007 - A huge forest fire burns at Parnitha mountain overlooking Athens, June 29, 2007. Dozens of forest fires, fanned by strong winds in a six-day heatwave, raged across central and southern Greece, killing two people and burning scores of homes. REUTERS/Yannis Behrakis (GREECE)

Την χρηματοδότηση 39 νέων έργων προϋπολογισμού περίπου 16 εκατομμυρίων ευρώ, για την αποκατάσταση και ανασυγκρότηση περιοχών της Ηλείας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Αχαΐας, που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του 2007, αποφάσισε σήμερα το περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας.

Η χρηματοδότηση γίνεται από τις Συλλογικές Αποφάσεις Έργων Περιφέρειας (πρώην Ταμείο Μολυβιάτη) του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων.

Ειδικότερα, για την Ηλεία εγκρίθηκαν 36 έργα ύψους 14 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία θα πραγματοποιηθούν στους δήμους Ανδρίτσαινας - Κρεστένων, Ζαχάρως, Ήλιδας, Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας, Ανδραβίδας - Κυλλήνης και Πηνειού.

Για την Αιτωλοακαρνανία εγκρίθηκαν δύο έργα, προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ, που θα πραγματοποιηθούν στους δήμους Ξηρόμερου και Ακτίου - Βόνιτσας.

Για την Αχαΐα εγκρίθηκε ένα έργο ύψους 350.000 ευρώ, το οποίο θα γίνει στην Αιγιάλεια. Πρόκειται για έργα που προκρίνονται μετά τις προτάσεις που υπεβλήθησαν από τους δικαιούχους δήμους και οι οποίες εξετάστηκαν από τις αρμόδιες διευθύνσεις της περιφέρειας και την επιτροπή αξιολόγησης.

Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, «η περιφέρεια, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα από την ανάληψη της αρμοδιότητας διαχείρισης των πόρων του πρώην Ταμείου Μολυβιάτη, υλοποιεί την διαδικασία ένταξης και χρηματοδότησης έργων εξασφαλίζοντας την εκπλήρωση των κριτηρίων της χρηστής και αποτελεσματικής διάθεσης των κονδυλίων που προέρχονται από εισφορές ιδιωτών».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post