Εξελίξεις στην Attica Bank. Νέος CEO ο Θεόδωρος Πανταλάκης

Εξελίξεις στην Attica Bank. Νέος CEO ο Θεόδωρος Πανταλάκης
Eurokinissi

Ομόφωνα εξελέγη από το διοικητικό συμβούλιο της Attica Bank ο κ. Θεόδωρος Πανταλάκης ως μέλος του Δ.Σ. και νέος διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας.

«Η Attica Bank ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας, ύστερα από πρόταση της Επιτροπής Εταιρικής Διακυβέρνησης και Υποψηφιοτήτων, εξέλεξε ομόφωνα τον κ. Θεόδωρο Πανταλάκη ως μέλος του Δ.Σ.

Στη συνέχεια, ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο εξέλεξε τον κ. Πανταλάκη ως νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας. Έτσι, κλείνει μία βασική εκκρεμότητα, σε σχέση με την εταιρική διακυβέρνηση της Τράπεζας, η οποία συμμορφώνεται πλήρως με τις υποδείξεις των Εποπτικών Αρχών, συνεχίζοντας την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία της » αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της τράπεζας.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες ότι υπήρξε άρνηση από το ΤΣΜΕΔΕ να τοποθετηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας, ο κ. Πανταλάκης προτείνοντας τον κ. Κωνσταντίνο Μακέδο κάτι για το οποίο αντιτίθεται σθεναρά η Τράπεζα της Ελλάδας καθώς όπως υποστηρίζεται ο κ. Μάκεδος δεν μπορεί να είναι μέλος του Δ.Σ. και παράλληλα ιδιοκτήτης. Ωστόσο αρκετά θα κριθούν αύριο στη συνεδρίαση της γενικής συνέλευσης της τράπεζας καθώς σε περίπτωση που προκύψουν αντιδράσεις στην τοποθέτηση του Πανταλάκη τότε πηγές της ΤτΕ λένε ότι θα ορισθεί επίτροπος ακυρώνοντας με αυτόν τον τρόπο την όποια εξουσία του Δ.Σ.

Υπενθυμίζεται ότι στις 16 Σεπτεμβρίου προέκυψε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και της Τράπεζας της Ελλάδος λόγω της αρνητικής απάντησης, της δεύτερης, στην πρόταση του ΤΣΜΕΔΕ, βασικού μετόχου της Attica Bank, όσον αφορά στον σχηματισμό νέου διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας, απαγορεύοντας παράλληλα τη χορήγηση νέων δανείων.

Δημοφιλή