6 αρνητικές σκέψεις που μπορεί να καταστρέψουν την σχέση σας

6 αρνητικές σκέψεις που μπορεί να καταστρέψουν την σχέση σας
Couple arguing in restaurant
JGI/Jamie Grill via Getty Images
Couple arguing in restaurant

Μερικές φορές, υπάρχουν πολλά που δεν λέγονται σε μία σχέση, αλλά περνιύν από το μυαλό μας. Οι αρνητικές σκέψεις είναι ιδιαίτερα επιζήμιες για τον γάμο γιατί επηρεάζουν τόσο το συναίσθημα, όσο και την συμπεριφορά μας.

Οι σύμβουλοι γάμου μοιράζονται τις 6 πιο επιζήμιες αρνητικές σκέψεις για μία σχέση.

«Νομίζω ότι δεν με αγαπά πια»

Είναι συχνό για τους ανθρώπους να ανησυχούν εάν ο/η σύντροφός τους έχουν αρχίσει να επενδύουν λιγότερο στην σχέση τους. Το να αναρωτιέται κανείς όμως αν το άλλο του μισό τον αγαπά ακόμα, δημιουργεί έναν φαύλο κύκλο από αρνητισμό.

«Αργεί συνέχεια/πάντα»

Οι γενικεύσεις δεν βοηθούν ποτέ και αποτελούν δείγμα μίας γενικότερης δυσαρέσκειας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στην έντονη κριτική, ως μία προσπάθεια τιμωρίας του/της συντρόφου μας. Καλύτερα να μιλήσετε απευθείας για αυτό που σας απασχολεί και να μην κάνετε περιττές γενικεύσεις.

«Μακάρι να ήταν πιο...»

Το να ονειρεύεστε πως θα ήταν αν ο σύντροφός σας έμοιαζε με τον Ryan Gosling είναι αθώο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να παρασύρεστε. Εάν εντοπίζετε σε άλλους ανθρώπους αρετές που θα θέλατε να έχει ο/η σύντροφός σας, καλύτερα να τους μιλήσετε για αυτό, παρά να ονειρεύεστε.

«Μακάρι να ήταν πιο... στο κρεβάτι»

Εάν φαντασιώνεστε συστηματικά άλλους στο κρεβάτι, μάλλον πρέπει να ηχήσει ο κώδωνας του κινδύνου.

«Δεν έπρεπε να το πω. Θα έπρεπε να το ξέρει»

Κανείς δεν είναι μέσα στο μυαλό σας. Πολλές φορές περιμένουμε οι άλλοι να διαβάζουν τη σκέψη μας και να ικανοποιούν τις ανάγκες μας χωρίς να χρειαστεί να ζητήσουμε κάτι. Η πραγματικότητα, όμως, είναι ότι δεν μπορείτε να περιμένετε από τους άλλους να είναι στο μυαλό σας. Πολλές φορές, αν δεν ζητήσεις δεν θα λάβεις και αυτό δεν σημαίνει ότι ο/η σύντροφός σας δεν νοιάζονται αρκετά για εσάς.

«Τι μας συνέβη;»

Δεν είναι κακό να φέρνετε στη μνήμη σας πως ήταν η σχέση σας τον πρώτο καιρό που δεν μπορούσατε να πάρετε τα χέρια σας ο ένας από τον άλλον. Παρ' ολ' αυτά δεν είναι και κακό το γεγονός ότι δεν είστε όπως τον πρώτο καιρό. Οι σχέσεις αλλάζουν και εξελίσσονται χωρίς να σημαίνει ότι γίνονται χειρότερες. Είναι, απλά διαφορετικές.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε αρχικά στην αμερικάνικη έκδοση της HuffPost.