Γη του πυρός στο hot spot της Μόριας. Εικόνες καταστροφής, γυναίκες με παιδιά έτρεχαν να σωθούν. Συλλήψεις και προσαγωγές

Γη του πυρός στο hot spot της Μόριας. Εικόνες καταστροφής, γυναίκες με παιδιά έτρεχαν να σωθούΓη του πυρός στο hot spot της Μόριας. Εικόνες καταστρο
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
ARIS MESSINIS via Getty Images

Γυναίκες άρπαζαν τα παιδιά τους στις αγκαλιές τους και έτρεχαν για να σωθούν. Ηλικιωμένοι άνθρωποι, ανάπηροι πάνω σε καροτσάκια, έψαχναν απεγνωσμένα ένα καταφύγιο. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία προσπαθούσε να σώσει ότι μπορούσε, όταν ομάδες μεταναστών εξεγέρθηκαν στο hot spot στη Μόρια της Μυτιλήνης έπειτα από πληροφορίες ότι δεν θα τους δοθεί άσυλο και θα απελαθούν. Ωστόσο άλλες πληροφορίες λένε ότι διάφορες εθνικές ομάδες προσφύγων και μεταναστών συγκρούονταν και έκαιγαν ο ένας τις σκηνές του άλλου μαζί με όλα του τα υπάρχοντα. Κάποια στιγμή οι φωτιές εξαπλώθηκαν κι έξω από το στρατόπεδο, καίγοντας δεκάδες στρέμματα ελαιοκτημάτων.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία προσήχθησαν 18 αλλοδαποί και από αυτούς συνελήφθησαν οι 9 για συμμετοχή στα επεισόδια.

Η Αστυνομία περικύκλωσε την περιοχή και προσπαθούσε να αποτρέψει την ομαδική κάθοδο των μεταναστών στο κέντρο της Μυτιλήνης.

Η κατάσταση παραμένει έκρυθμη.

Εν τω μεταξύ μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στη Λέσβο, μετά τα σοβαρά επεισόδια και την πυρκαγιά που κατέκαψε μεγάλο μέρος του χοτ σποτ της Μόριας συζητούνται από το πρωί της Τρίτης σε σύσκεψη στην Αθήνα, σύμφωνα με το γενικό γραμματέας Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής Γιάννη Γιαννέλλη.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο κ. Γιαννέλλης δήλωσε πως για την αντιμετώπιση της κρίσης, με απόφαση των συναρμόδιων υπουργών Αιγαίου Θ.Δρίτσα και Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα, προτείνεται να ναυλωθεί πλοίο το οποίο θα μεταβεί στο λιμάνι της Μυτιλήνης προκειμένου να χρησιμοποιηθεί προσωρινά ως καταυλισμός κυρίως οικογενειών κι αυτό μέχρι να επαναλειτουργήσει πλήρως το χοτ σποτ. Επίσης, θα μεταβούν στη Λέσβο άμεσα δυο διμοιρίες ΜΑΤ.

Σε σύσκεψη αυτή τη στιγμή συζητιούνται επιπλέον λύσεις ανακούφισης τόσο της Λέσβου όσο και των άλλων νησιών του ανατολικού Αιγαίου που δέχονται ροές μεταναστών και προσφύγων που στη συνέχεια εγκλωβίζονται.

Δημοφιλή