«Δεν θα υπάρξουν εκπτώσεις ή συμβιβασμοί» το μήνυμα του νέου προέδρου της Attica Bank Παναγιώτη Ρουμελιώτη

«Δεν θα υπάρξουν εκπτώσεις ή συμβιβασμοί» το μήνυμα του νέου προέδρου της Attica Bank Παναγιώτη Ρουμελιώτη
Eurokinissi

Σαφές μήνυμα προς τους μετόχους της Attica Bank απηύθυνε προ ολίγου ο νέος πρόεδρος της κ.Παναγιώτης Ρουμελιώτης, στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε.

Όπως τόνισε ο νέος πρόεδρος της τραπέζης, «δεν μπορεί κανείς απολύτως να υπονομεύσει μια τράπεζα με δηλώσεις και με δημόσιες αντιπαραθέσεις, όπως η Attica Bank, που έχει ιστορικό ρόλο και μπορεί ταυτόχρονα να διαδραματίσει σημαντικό αναπτυξιακό ρόλο».

Ο κ.Ρουμελιώτης εξέφρασε τη λύπη του που τις τελευταίες ημέρες δημιουργήθηκε ένας τόσος μεγάλος θόρυβος σχετικά με την νέα διοίκηση της τράπεζας.

«Δεν είμαι διατεθειμένος να παίξω κανένα πολιτικό παιχνίδι. Ως τεχνοκράτης και επαγγελματίας έχω στόχο να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία της Attica Bank. Μην περιμένετε εκπτώσεις, συμβιβασμούς, ούτε δεχόμαστε επιρροές από κανέναν. Είναι βέβαιος ότι θα κερδίσουμε τη μάχη για το καλό της χώρας και της τράπεζας».

Ο κ.Ρουμελιώτης επεσήμανε ότι η νέα διοίκηση της τράπεζας θα συνεργαστεί πλήρως με τις εποπτικές αρχές (SSM και Τράπεζα της Ελλάδος) προκειμένου να διερευνηθούν όλα τα ζητήματα του σχετικού πορίσματος που έχουν εκπονήσει.

Αίρονται οι περιορισμοί στη χορήγηση δανείων της Τράπεζας Αττικής με απόφαση της Τραπέζης της Ελλάδος

Αίρει τους περιορισμούς στη χορήγηση δανείων στην Τράπεζα Αττικής η Τράπεζα της Ελλάδος.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΤτΕ "η σημερινή Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Τράπεζας Αττικής θέτει τέρμα στο διοικητικό κενό και επιτρέπει στην τράπεζα να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον. Οι σημερινές αποφάσεις της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης αποτελούν ένα ιδιαίτερα σημαντικό βήμα για τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου εταιρικής διακυβέρνησης της Τράπεζας Αττικής.

Η Τράπεζα της Ελλάδος θα συνεργαστεί στενά με τη νέα Διοίκηση της τράπεζας για την περαιτέρω ενίσχυση και βελτίωση των υποδομών και λειτουργιών της".

Η Τράπεζα Αττικής, όπως επισημαίνει η ΤτΕ, έχει δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας σημαντικά υψηλότερο από το ελάχιστο αποδεκτό όριο και συνθήκες ρευστότητας που υποστηρίζονται κανονικά από το πλαίσιο παροχής ρευστότητας του Ευρωσυστήματος.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή