«Κρείττον του λαλείν το σιγάν». Ο Στουρνάρας απαντά στον Σπίρτζη

«Κρείττον του λαλείν το σιγάν». Ο Στουρνάρας απαντά στον Σπίρτζη
Menelaos Myrillas / SOOC

Χρησιμοποιώντας τη φράση «κρείττον του λαλείν το σιγάν», δηλαδή ότι σε μερικές περιπτώσεις είναι καλύτερο κανείς να σιωπά, απάντησε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας στις δηλώσεις του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη.

Ο κ. Σπίρτζης μιλώντας νωρίτερα στον ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο», αναφερόμενος στον κ. Στουρνάρα είπε ότι «ο κ. Στουρνάρας και η ΤτΕ κατάφεραν τα προηγούμενα χρόνια με τις πολιτικές τους, αυτό δεν έχει ξαναγίνει σε καμία χώρα, να συρρικνώσουν το τραπεζικό σύστημα στις τέσσερις συστημικές τράπεζες και δεν θέλουν να έχουν μία, ένα μόνιμο σχέδιο να μην υπάρχει καμία άλλη τράπεζα έστω και μικρή σαν την τράπεζα Αττικής που καλύπτει το 1,5 με 2% που να έχει αναφορά στην Ελλάδα, που να έχει δημόσιο χαρακτήρα, που να ελέγχεται από τη χώρα».

«Σας το λέω από πρώτο χέρι, όταν ήμουν πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου ο κ. Στουρνάρας ήταν εκείνος που με πραγματικό ζήλο θα έλεγε κανείς, έσπευδε να πιέσει για να δοθεί η τράπεζα, να δοθεί σε funds, ιδιώτες, και μάλιστα μέσω της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης της τράπεζας, της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου» πρόσθεσε.

Δημοφιλή