ΥΠΟΙΚ: Πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών στο πλαίσιο της ένταξης προσφυγόπαιδων στο εκπαιδευτικό σύστημα

ΥΠΟΙΚ: Πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών στο πλαίσιο της ένταξης προσφυγόπαιδων στο εκπαιδευτικό σύστημα
Eurokinissi

Tο Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και η Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού και Διαχείρισης Προγραμμάτων Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας και άλλων πόρων (ΕΥΣΥΔ ΤΑΜΕΤΕΑΑΠ) ανακοίνωσαν τη δημοσίευση της πρόσκλησης «Ένταξη Προσφυγοπαίδων, ηλικίας έως 15 ετών, στο Εκπαιδευτικό Σύστημα».

H παραπάνω πρόσκληση του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας 2014-2020 θα χρηματοδοτήσει μέρος του σχεδίου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για την ίδρυση, οργάνωση και λειτουργία Δομών Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων (ΥΔΕΠ).

Στόχος της πρόσκλησης είναι η πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό, η εξασφάλιση των σχολικών εγχειριδίων και των υπολοίπων σχολικών ειδών (τετράδια, μολύβια κλπ.) για τους μαθητές και τις μαθήτριες και η γενικότερη διαμόρφωση των διδακτικών αιθουσών.

«Η Κυβέρνηση σεβόμενη πρωτίστως τα Δικαιώματα του Παιδιού και τηρώντας τις δεσμεύσεις της για την εφαρμογή μιας πολιτικής κοινωνικής ένταξης, στηρίζει έμπρακτα μέσω της εν λόγω πρόσκλησης τα παιδιά των προσφύγων και τις οικογένειές τους. Η πρόσβαση στην εκπαίδευση αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα κάθε παιδιού, καθιστώντας την προάσπισή του αδήριτη ανάγκη. Οι προσφυγικές ροές έχουν δημιουργήσει νέες συνθήκες, οι οποίες καλούν την εκπαίδευση να ανταποκριθεί στο σημαντικό ρόλο που της αντιστοιχεί. Να λειτουργήσει ως κυρίαρχο μέσο για την ομαλή ένταξη των παιδιών προσφύγων, όπως επίσης και ως εργαλείο άμβλυνσης των κοινωνικών ανισοτήτων» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Δημοφιλή