Η Κίνα στέλνει αμπέλια στο διάστημα για να βελτιώσει το κρασί της

Η Κίνα στέλνει αμπέλια στο διάστημα για να βελτιώσει το κρασί της
FILE - This Monday, Oct. 8, 2012, file photo shows workers collecting red grapes in the vineyards of the Domaine de Chevalier, a Grand Cru des Graves, during the grape harvest at the airport of Merignac, near Bordeaux, southwestern France. The grape harvest in the European Union has picked up from the extremely bad 2012 season but still left key wine regions like Franceâs Bordeaux and Bourgogne struggling because of inclement weather. After several wine producing regions were left with the
FILE - This Monday, Oct. 8, 2012, file photo shows workers collecting red grapes in the vineyards of the Domaine de Chevalier, a Grand Cru des Graves, during the grape harvest at the airport of Merignac, near Bordeaux, southwestern France. The grape harvest in the European Union has picked up from the extremely bad 2012 season but still left key wine regions like Franceâs Bordeaux and Bourgogne struggling because of inclement weather. After several wine producing regions were left with the
ASSOCIATED PRESS

Η είδηση θα μπορούσε να αποτελεί απόσπασμα φουτουριστικής ταινίας, όμως είναι πέρα για πέρα αληθινή. Ήδη την προηγούμενη εβδομάδα η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη έστειλε κιβώτιο με διάφορες ποικιλίες σταφυλιών, όπως cabernet sauvignon, merlot και pinot noir.

Οι Κινέζοι επιστήμονες ελπίζουν ότι η καλλιέργεια σταφυλιών στο διάστημα θα κάνει τις ποικιλίες πιο ανθεκτικές στις κινεζικές καιρικές συνθήκες, καθώς το χειμώνα οι θερμοκρασίες συχνά φτάνουν τους -25 βαθμούς Κελσίου. Η ακτινοβολία στο διάστημα εκτιμάται ότι θα μεταλλάξει τα γονίδια των κλημάτων με το πέρασμα του χρόνου.

Σύμφωνα με τον Guardian, η Κίνα πλέον διαθέτει περισσότερους αμπελώνες από τη Γαλλία και είναι ο πρώτος καταναλωτής κόκκινου κρασιού στον κόσμο. Οι Κινέζοι απολαμβάνουν συχνά τα γεύματά τους με κρασί, γεγονός που σπανίως συμβαίνει σε ασιατικά εστιατόρια του εξωτερικού.

«Μεγάλωσα τρώγοντας κινεζικό φαγητό και πίνοντας κρασί και ήρθα εδώ και ήμουν σε φάση: “Γιατί δεν πίνει κανείς κρασί τρώγοντας νουντλς;”», δήλωσε ο διευθυντής της εταιρείας παροχής συμβουλών σε ιδιοκτήτες αμπελώνων «Dragon Phoenix».

Δημοφιλή