Οι μυστηριώδεις φωτογραφίες που εμφανίστηκαν στο Twitter και προβλημάτισαν τους φαν του Χάρι Πότερ

Οι μυστηριώδεις φωτογραφίες που εμφανίστηκαν στο Twitter και προβλημάτισαν τους φαν του Χάρι Πότερ
Twitter

Η ιστοσελίδα Pottermore που είναι αφιερωμένη στα βιβλία και τις ταινίες του Χάρι Πότερ σκαρφίστηκε έναν ιδιαίτερο τρόπο για να προβληματίσει τους αναγνώστες της.

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Τετάρτης, όταν η ιστοσελίδα δημοσίευσε στο Twitter μια σκοτεινή φωτογραφία χωρίς κάποια εξήγηση ή hashtag. Οι ακόλουθοί της προβληματίστηκαν και άρχισαν να κάνουν σειρά ερωτήσεων για το τι κρύβεται πίσω από την φωτογραφία. Πολλοί μάλιστα την αποθήκευσαν στον υπολογιστή τους και ανεβάζοντας την αντίθεση ανακάλυψαν ένα δάσος.

Λίγες ώρες αργότερα, η ιστοσελίδα άρχισε να ανεβάζει και άλλες φωτογραφίες και βίντεο που έκαναν τους αναγνώστες να πιστεύουν ότι πρόκειται για το κάλεσμα ενός προστάτη.

Σήμερα, Πέμπτη, έγινε ξεκάθαρο ότι οι φωτογραφίες και τα βίντεο είχαν στόχο να προωθήσουν ένα τεστ που δημιούργησε η J.K. Rowling και φιλοξένησε το Pottermore. Το οποίο δεν είναι άλλο από το «Τεστ του Προστάτη», κάτι που οι φαν του Harry Potter περίμεναν εδώ και πολύ καιρό ούτως ώστε να μάθουν τι μορφή παίρνει ο δικός τους Προστάτης. Στα βιβλία της σειράς, το ξόρκι του Προστάτη (Patronus) είναι αυτό που προστατεύει τον μάγο από τους εχθρούς και κυρίως από τη μαύρη μαγεία. Ο Προστάτης παίρνει συνήθως τη μορφή ενός ζώου (μαγικού ή πραγματικού), ενώ μερικές φορές μπορεί να αλλάξει μορφή, όσο ο μάγος μεγαλώνει και η προσωπικότητά του αλλάζει.

Δημοφιλή