ΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/09/2016 08:28 EEST | Updated 22/09/2016 08:28 EEST

Έφοδος και κατάληψη του γραφείου Επιθεώρησης Ελεγκτών του υπουργείου Μεταφορών από μέλη του Ρουβίκωνα

Eurokinissi

Έφοδος και κατάληψη του γραφείου Επιθεώρησης Ελεγκτών του υπουργείου Μεταφορών από μέλη του Ρουβίκωνα

Σε κατάληψη του Γραφείου της Επιθεώρησης Ελεγκτών του υπουργείου Μεταφορών, το οποίο βρίσκεται στο Σύνταγμα και συγκεκριμένα στην οδό Καραγεώργη Σερβίας 3, προχώρησαν περίπου 10 άτομα μέλη του Ρουβίκωνα.

Στο σημείο έχει σπεύσει ισχυρή αστυνομική παρουσία όπου αναμένεται να προσαγάγει τους καταληψίες όταν αυτοί βγουν έξω.

Σε κείμενο σε ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου αναφέρουν ο «Ρουβίκωνας» αναφέρει:

«Καταλάβαμε συμβολικά τα γραφεία του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών στην πλατεία Συντάγματος για να δώσουμε αυτά τα μηνύματα αλλά και ένα μήνυμα ακόμα, προς τους ίδιους τους ελεγκτές.  Κάθε φορά που βρίσκεστε απέναντι σε ένα 'κυνηγημένο ζώο' που δεν είχε το 1,40 ευρώ εσείς επιλέγετε να δείτε ένα παραβάτη, έναν κλέφτη, έναν που υπάγεται στο πρωτόκολλο του προστίμου. Σας καλούμε να αρνηθείτε το ρόλο σας, να αρνηθείτε αυτή τη δουλειά, να αφήνετε τους παραβάτες δηλαδή τους φτωχούς να την σκαπουλάρουν. Έτσι απλά... Καλούμε τους επιβάτες, τον καθένα, να δείξει την αλληλεγγύη του δίνοντας με το τέλος της διαδρομής το εισιτήριο του σε άλλον επιβάτη, επεμβαίνοντας κάθε φορά που ελεγκτές τραμπουκίζουν, ενημερώνοντας για την παρουσία ελεγκτών σε σταθμούς και μέσα».

Επίσης σε υστερόγραφο τονίζουν:  «...Η ιδιωτικοποίηση των συγκοινωνιών θα είναι αιτία πολέμου. Ας αφήσουν το επικοινωνιακό μανιπουλάρισμα για τα διαφυγόντα κέρδη απο τους "τζαμπατζήδες" και ας πουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη να ζητήσει από τον πατέρα του να τους ενημερώσει τι έγινε πριν πολλά χρόνια όταν επιχειρήθηκε πάλι να ιδιωτικοποιηθούν οι συγκοινωνίες. Αυτό».

Sponsored Post