Οι Avengers δεσμεύονται πως αν οι Αμερικάνοι ψηφίσουν Hillary, ο Mark Ruffalo θα εμφανιστεί γυμνός

Ο Joss Whedon άφησε για λίγο τις τηλεοπτικές και κινηματογραφικές του υποχρεώσεις για να γυρίσει το καλύτερο, ίσως, σποτ για τις ερχόμενες αμερικάνικες εκλογές με σκοπό να προτρέψει τους πολίτες των ΗΠΑ να ασκήσουν το δικαίωμά τους στη ψήφο. Αν το όνομα Joss Whedon δεν σας λέει κάτι, να σας πούμε πως είναι ο δημιουργός και σκηνοθέτης των ταινιών «The Avengers» (καθώς και των «Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D.», «Buffy the Vampire Slayer» και πολλών άλλων υπέροχων σειρών).

Για της ανάγκες του διαφημιστικού ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης επιστράτευσε μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του Hollywood, από τους ίδιους τους «Avengers» Robert Downey Jr., τον Mark Ruffalo, τη Scarlett Johansson και τον Don Cheadle μέχρι τη Julianne Moore και το Neil Patrick Harris, καθώς και κάποιους λιγότερο γνωστούς αλλά και δύο-τρεις απλούς πολίτες. Το βίντεο είναι το πρώτο μέρος της καμπάνιας «Save the Day», μιας επιτροπής πολιτικής δράσης που ίδρυσε ο ίδιος ο Whedon με σκοπό να πείσει όσους περισσότερους Αμερικανούς μπορεί να ψηφίσουν υπέρ της Hillary Clinton στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

Ο Whedon παρουσίασε το βίντεο σήμερα, Τετάρτη 21/9, μέσω της σελίδας του στο Twitter, γράφοντας «Έι! Έχασα κάτι; Lol, αστειεύομαι, ο κόσμος έχει πάρει φωτιά. Ορίστε κάτι που έφτιαξα».

Το εν λόγω βίντεο, ωστόσο, δεν είναι το συνηθισμένο σποτάκι κοινωνικής ευαισθητοποίησης με ένα μάτσο διάσημους ηθοποιούς να κοιτάζουν βουρκωμένοι τη κάμερα και να λένε σωστά μεν, τυπικά δε, πράγματα. Υπάρχει χιούμορ, υπάρχει σαρκασμός, υπάρχει εξυπνάδα και, κυρίως, υπάρχει η δέσμευση πως αν οι Αμερικάνοι σηκωθούν από τον καναπέ τους και πάνε να ψηφίσουν για το καλό της χώρας τους, τότε ο Mark Ruffalo θα εμφανιστεί γυμνός στην επόμενη ταινία του. Όχι, αλήθεια, το προσυπογράφουν όλοι οι διάσημοι ομιλητές του βίντεο.

Κι αν ο Whedon δεν λέει ευθέως, μέσα από τα στόματα των πρωταγωνιστών του βίντεο, τι πρέπει να ψηφίσουν οι πολίτες της Αμερικής, είναι ξεκάθαρο πως τους προτρέπει να ρίξουν τη ψήφο τους στη Hillary ώστε να σώσουν τον κόσμο από τον Trump.

Δείτε το βίντεο παρακάτω:

Και εδώ μπορείτε να δείτε σκηνές από τα παρασκήνια του γυρίσματος καθώς και τον ίδιο το Whedon να μιλά για τη δράση.

Στο επίσημο site του Save the Day αναγράφονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Είμαι μια μικρή εταιρεία παραγωγής αφοσιωμένη στην ιδέα πως η ψήφος είναι μια απαραίτητη και ηρωική πράξη. Πως κάθε φωνή σε αυτό το υπέροχα πολυπολιτισμικό έθνος μπορεί, και πρέπει, να ακουστεί. Πως το μόνο πράγμα που μπορεί να σώσει τη δημοκρατία είναι η πράξη που την ορίζει. Δεσμευόμαστε να πολεμήσουμε την απάθεια, τον κυνισμό και την ειλικρινή σύγχυση που αποτρέπουν τους πολίτες από το να χρησιμοποιήσουν τη ψήφο τους. Και να θυμίσουμε στο ολοένα και αυξανόμενο σύνολο εκτός τόπου και χρόνου εκπροσώπων πως είναι υπόλογοι στους ανθρώπους που έχουν προσληφθεί για να υπηρετούν».

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το Save the Day εδώ.