Mουσικός της μέταλ εξελέγη χωρίς να το θέλει δημοτικός σύμβουλος σε πόλη της Νορβηγίας

Mουσικός της μέταλ εξελέγη χωρίς να το θέλει δημοτικός σύμβουλος σε πόλη της Νορβηγίας
Twitter

Ο Νορβηγός θρύλος του black metal, Gylve Nagell και frontman των Darkthrone, είναι μουσικός δημοσιογράφος, έχει εκπομπή στο ραδιόφωνο ενώ ταυτόχρονα είναι εργάζεται με ημιαπασχόληση και ως ταχυδρόμος

Από την περασμένη εβδομάδα είναι επίσης μέλος στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης Kolbotn – μια μικρή πόλη που βρίσκεται νότια του Όσλο παρότι είχε ζητήσει να μην τον ψηφίσουν.

Η ενασχόληση του με την πολιτική ξεκίνησε μετά από ένα τηλεφώνημα ενός μέλους του πολιτικού κόμματος Venstre, πριν από μερικούς μήνες.

Συμφώνησε λοιπόν να βάλει το όνομα του στην λίστα με τα 18 μελλοντικά μέλη του δημοτικού συμβουλίου για να κλείσει το ψηφοδέλτιο, είπε στη ιστοσελίδα Clrvynt.

Για να διασφαλίσει ότι δεν θα εκλεγεί τελικά, έγραψε ένα αποθαρρυντικό κείμενο, προτρέποντας τους πολίτες να μην τον ψηφίσουν. Δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μία φωτογραφία του στην οποία κρατούσε αγκαλιά τη γάτα του, με το σχόλιο «Παρακαλώ, μην με ψηφίσετε».

«Μου είπαν ότι θα είναι ασφαλές και ότι οι πιθανότητες να εκλεγώ ήταν μηδαμινές. Τους έκανα μια παρουσίαση του εαυτού μου που έλεγα ότι είμαι ένας πολυάσχολος άνθρωπος, είχα ελάχιστο χρόνο και πολύ δουλειά και πραγματικά χρειαζόμουν το πρόγραμμα μου να είναι όσο το δυνατό πιο ελεύθερο».

O Gylve Nagell,γνωστός και ως Fenriz, είναι από τους θεμελιωτές του black metal. Επίσης ήταν ένας από τους κύριους πρωταγωνιστές του ντοκιμαντέρ «Until the Light Take Us».

Οι Darkthrone σχηματίστηκαν στο Kolbotn, το 1986 με την ονομασία Black Death. Η σύνθεση τους περιελάμβανε τον τραγουδιστή και ντράμερ Gylve Nagell, και τον κιθαρίστα Anders Risberget. Οι πρώτες τους ηχογραφήσεις ήταν για το ντέμο "Trash Core" και πραγματοποιήθηκαν στην σοφίτα του σπιτιού του κιθαρίστα.

Οι Darkthrone υιοθέτησαν ένα ύφος παραδοσιακού black metal επηρεαζόμενοι από τις πρώιμες κυκλοφορίες των Bathory και των Celtic Frost. Τον Αύγουστο του 1991 επέστρεψαν στο στούντιο για να ηχογραφήσουν το δεύτερο τους άλμπουμ με την σύνθεση των Fenriz, Zephyrous και Nocturno Culto.

Δημοφιλή