Το Goodful μάζεψε μισό εκατομμύριο like σε δύο μέρες χάρη στις (επιτέλους) υγιεινές συνταγές του

Το Goodful μάζεψε μισό εκατομμύριο like σε δύο μέρες χάρη στις (επιτέλους) υγιεινές συνταγές του
Goodful

Οι σελίδες με βίντεο συνταγών είναι το νέο μαύρο, νομίζω δεν αμφιβάλλει κανείς σχετικά με αυτό. Αν ρίξετε τώρα μια ματιά στο timeline σας στο Facebook, τουλάχιστον δύο φίλοι σας θα έχουν ποστάρει από ένα βίντεο με μια γρήγορη συνταγή -είτε ένα υγιεινό smoothie, είτε ένα σουφλέ-πίτσα δύο-σε-ένα, από αυτά που φράζουν τις αρτηρίες και μόνο κοιτάζοντάς τα. Στο παιχνίδι έχουν μπει και πολλά μεγάλα site τα οποία είτε κάνουν αναδημοσιεύσεις από σχετικές σελίδες, είτε έχουν δημιουργήσει το δικό τους YouTube κανάλι συνταγών.

Όπως είναι φυσικό, το Buzzfeed δεν θα μπορούσε να λείπει από το κόλπο.

Στις 19 Σεπτεμβρίου, το «Goodful» είδε το φως του Facebook και μέσα σε δύο μέρες κατάφερε να συγκεντρώσει περίπου μισό εκατομμύριο likes, χωρίς καν να ιδρώσει. Το Goodful αποτελεί προϊόν της MDLZ Global LLC και δημιουργήθηκε από την εταιρεία σε συνεργασία με την BuzzFeed Inc.

Στόχος του είναι να δώσει έμπνευση στους ανθρώπους για να υιοθετήσουν μια πιο υγιεινή και ισορροπημένη ζωή, αλλάζοντας προς το καλύτερο τις διατροφικές και όχι μόνο συνήθειές τους. Μέχρι στιγμές έχει δημοσιεύσει τρία βίντεο γρήγορων, εύκολων και, φαινομενικά, γευστικότατων υγιεινών συνταγών αλλά και ένα βίντεο με 8 διατάσεις που μπορείς να κάνεις μαζί με κάποιο φίλο σου.

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, τέσσερις ημέρες μετά την ίδρυσή του, το Goodful μετρά περίπου 830.000 likes και συνεχίζει ακάθεκτο.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχθεί αυτή η νέα κίνηση του Buzzfeed και, κυρίως, πώς θα επηρεάσει τις καθημερινές συνήθειες των ανθρώπων. Γιατί αν έχουμε μάθει κάτι από την ιστορία του Buzzfeed μέχρι σήμερα, αυτό είναι πως ξέρει ακριβώς πώ