Τρίχρονος «Μόγλης» στη Σιβηρία, επιβίωσε μόνος για τρεις ημέρες χαμένος στην τάιγκα

Τρίχρονος «Μόγλης» στη Σιβηρία, επιβίωσε μόνος για τρεις ημέρες χαμένος στην τάιγκα
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
SVF2 via Getty Images

Μπορεί να ήταν μόλις τριών ετών και να χάθηκε για τρεις ημέρες σε μια από τις πιο αφιλόξενες περιοχές του πλανήτη, ωστόσο ο μικρός Τσερίν Ντόπτσουτ τα κατάφερε να επιβιώσει μόνος σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, μέσα σε ένα δάσος με λύκους, αρκούδες και επικίνδυνους ποταμούς.

Όπως αναφέρουν οι Siberian Times, ο μικρός επέζησε τρώγοντας σοκολάτα που είχε μαζί του, ενώ μπόρεσε επίσης να βρει ένα στεγνό μέρος όπου μπορούσε να κοιμάται, κάτω από ένα μεγάλο δέντρο. Ο εντοπισμός και η διάσωσή του ανακοινώθηκαν από τον Σολμπάν Κάρα Όολ, επικεφαλής της Δημοκρατίας της Τιβά (υπάγεται στη Ρωσική Ομοσπονδία, και συνορεύει με τη Μογγολία), που έκανε τη σχετική ανακοίνωση μέσω του Ίντερνετ, λέγοντας ότι ο μικρός βρέθηκε στην τάιγκα, σε απόσταση περίπου τριών χιλιομέτρων από το χωριό Χουτ.

Έρευνες είχαν ξεκινήσει για την εύρεση του μικρού, ο οποίος έπαιζε με σκυλιά κοντά στο σπίτι της οικογένειάς του, στα δάση της περιοχής Πίι Κέμσκι. Θεωρείται πως ίσως ακολούθησε ένα κουτάβι στο δάσος, ξεφεύγοντας από την προσοχή της προγιαγιάς του.

Όπως είπε ο Αγιάς Σαριγκλάρ, επικεφαλής των τοπικών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, «η κατάσταση ήταν πολύ επικίνδυνη. Ο ποταμός Μάινας είναι παγωμένος, με χειμαρρώδη νερά. Αν ένα παιδί πέσει μέσα, ο θάνατος είναι σίγουρος. Υπάρχουν λύκοι και αρκούδες στο δάσος. Οι αρκούδες τώρα παχαίνουν για τον χειμώνα, και μπορεί να επιτεθούν σε ό,τι δουν. Επιπρόσθετα, έχει ζέστη την ημέρα, αλλά τη νύχτα είναι παγωμένα. Το παιδί εξαφανίστηκε την ημέρα, δεν ήταν καλά ντυμένο».

Τελικά το παιδί βρέθηκε όταν άκουσε τις φωνές του θείου του κατά τη διάρκεια των ερευνών και απάντησε. Οι γιατροί λένε ότι η υγεία του δεν έχει πάθει κάτι σημαντικό από την όλη δοκιμασία.

Δημοφιλή