ΕΙΔΗΣΕΙΣ
23/09/2016 10:25 EEST | Updated 23/09/2016 11:14 EEST

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τις τηλεοπτικές άδειες κατέθεσε η ΝΔ

Eurokinissi

Τα μέλη της ΝΔ που μετέχουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας κατέθεσαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου στην Εισαγγελέα Αρείου Πάγου.

Ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης δήλωσε ότι προχώρησαν σε αυτή την κίνηση προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν αξιόποινες πράξεις που έχουν τελεστεί κατά τη διενέργεια του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες και ειδικότερα για τα ζητήματα που αφορούν τον έλεγχο του «πόθεν έσχες» των υπερθεματιστών.

«Από τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, έχουν προκύψει σοβαρότατες πλημμέλειες, παραλείψεις, αξιόποινες πράξεις, παραβάσεις καθήκοντος, ψευδείς βεβαιώσεις που πρέπει να ελεγχθούν από την ποινική δικαιοσύνη», σημείωσε ο κ. Βορίδης.

«Περιμένουμε την απόλυτη διαφάνεια στη διερεύνηση της υπόθεσης. Εμείς αυτό που κάνουμε είναι να διασφαλίσουμε την πολυφωνία, τον πλουραλισμό και την ίδια τη διεξαγωγή του διαγωνισμού σύμφωνα με όσα ορίζει η προκήρυξή του κ. Παππά. Αυτά που ορίζει η προκήρυξη του κ. Παππά δεν έχουν τηρηθεί. Το να υπάρχουν αυτή τη στιγμή υπερθεματιστές που δεν έχουν ένα ευρώ, την παραμικρή περιουσία, δεν έχουν καταθέσει εγγυητικές επιστολές, δεν έχουν δυνατότητα προσφυγής στον τραπεζικό δανεισμό, συμμετέχουν σε ένα διαγωνισμό χωρίς ένα περιουσιακό στοιχείο άλλα μόνο με δηλώσεις περιουσιακών στοιχείων τρίτων, αυτό είναι μέγα σκάνδαλο και αυτό πρέπει να διερευνηθεί», συνέχισε ο κ. Βορίδης.

«Ο κ. Παππάς πρέπει να λογοδοτήσει γιατί με τις επιλογές του, 2.000 εργαζόμενοι σε ιδιωτικούς σταθμούς χάνουν τη δουλειά τους άνευ λόγου και αιτίας. Αυτός διακόπτει τις συμβάσεις τους και την εργασία τους. Αλλά αυτό είναι ζήτημα που εξετάζεται στα πλαίσια γενικής πολιτικής που ακολουθεί ο κ. Παππάς. Το ειδικό θέμα είναι ότι υποτίθεται δίνεται μάχη κατά της διαπλοκής μόνο και μόνο για να υπάρξει ένας υπερθεματιστής, φιλικά προσκείμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, και να έχει κανάλι», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στο πόρισμα για την Τράπεζα Αττικής και τα δάνεια που πήραν στο παρελθόν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ο κ. Βορίδης έκανε λόγο για «περσινά ξινά σταφύλια» προσθέτοντας πως «προκύπτουν εξαιρετικά ενδιαφέροντα στοιχεία για το τι έχει συμβεί στην Τράπεζα Αττικής το 2015 και το 2016».