ΕΙΔΗΣΕΙΣ
23/09/2016 06:37 EEST | Updated 23/09/2016 06:38 EEST

To παρασκήνιο της διαδικτυακής επίθεση Μητσοτάκης σε Τσίπρα

Pacific Press via Getty Images
HELLENIC PARLIAMENT, ATHENS, ATTIKI, GREECE - 2016/07/21: Leader of New Democracy and leader of the opposition, Kyriakos Mitsotakis (right) is passing by Greek Prime Minister Alexis Tsipras (left), at the end of his speech in Hellenic Parliament. (Photo by Dimitrios Karvountzis/Pacific Press/LightRocket via Getty Images)

Με τη μια μετά την άλλη τις δημοσκοπήσεις να καταγράφουν μια παγιωμένη διαφορά υπέρ της ΝΔ, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποκρυπτογραφούν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των ερευνών, πίσω από τα οποία θεωρούν ότι κρύβεται η ουσιαστική και πολιτική φθορά και κατάρρευση της κυβέρνησης.

Ίσως για αυτό και στην τακτική τους βάζουν μπροστά το θέμα των τηλεοπτικών αδειών ως ένα απτό παράδειγμα της πλήρους αποδόμησης του περίφημου πλεονεκτήματος της Αριστεράς, με το οποίο πορεύτηκε έως και σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη, τα θέματα της οικονομίας, για να προβάλουν τη δίκη τους θετική πρόταση.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, δεν ήταν τυχαία και η χθεσινοβραδινή ανάρτηση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, όπου τονίζει ότι "οι καλύτερες μέρες αυτής της χώρας είναι μπροστά. Σας ζητώ να το πιστέψετε, όπως πιστέψατε και σε μένα. Σας ευχαριστώ για όλα. Συνεχίζουμε".

Στο συγκεκριμένο μήνυμα - το οποίο απευθύνεται σε όλους τους ψηφοφόρους και δόθηκε με αφορμή τον ένα χρόνο από την ημέρα που ο κ.Μητσοτακης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για πρόεδρος της ΝΔ - εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς όσους στήριξαν αυτή την προσπάθεια και στα "εκατοντάδες χιλιάδες ευχαριστώ που θα ήθελα να πω στην καθεμιά και τον καθένα που πίστεψε σε μένα, για κάθε τηλεφώνημα, για κάθε SMS που μου στείλατε, για κάθε χιλιόμετρο που κάναμε, για κάθε “είμαστε μαζί σου Κυριάκο” που άκουσα όλους εκείνους τους μήνες".

Στο ίδιο μήνυμα και με δεδομένη την στρατηγική της πολιτικής "κατάληψης" του λεγόμενου μεσαίου χώρου, ο πρόεδρος της ΝΔ σημειώνει πως "ξεκινήσαμε λίγοι, γίναμε πολλοί και κάθε μέρα που περνούσε γινόμασταν περισσότεροι γιατί πιστέψαμε ότι το αδύνατο μπορεί να συμβεί. Τα καταφέραμε γιατί μείναμε πιστοί στις αξίες μας χωρίς να κάνουμε καμία έκπτωση. Χωρίς να κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω".

Σε κάθε ευκαιρία ο Κυριάκος Μητσοτάκης βάζει στο κάδρο των ευθυνών για την σημερινή κατάσταση το πρόσωπο του Πρωθυπουργού κατηγορώντας τον για ψέματα και υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, με πιο χαρακτηριστική την φράση του ότι "αποδείξαμε ότι σε αυτή τη χώρα μπορεί να κερδίσει και κάποιος που δεν λέει μόνο ψέματα".