ΕΙΔΗΣΕΙΣ
23/09/2016 04:14 EEST | Updated 23/09/2016 04:14 EEST

Αυτά «κέρδισε» ο Παναθηναϊκός απ' το buy out του Μπεργκ

Contra.gr

Το μεσημέρι της Πέμπτης (22/9) ο ατζέντης του Σουηδού άσου, Στέινερ Ντίετζ, αφού έφαγε πρωινό με τον Μάρκους Μπεργκ στο σπίτι του στη Βούλα, ενημερώνοντάς τον για όλα τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε ο ίδιος με την επικεφαλής του νομικού επιτελείου της ΠΑΕ, Αθηνά Μπαλωμένου, την Τετάρτη, έλαβε το τελικό «ΟΚ» απ’ τον «King Marcus» να κλειδώσει τη συμφωνία. Κάτι που έγινε, με τον Ολλανδό ατζέντη να ανεβαίνει ξανά στο «στρατηγείο» του Παναθηναϊκού στο Μαρούσι στη 1.43 το μεσημέρι και να διευθετεί μέσα σε μία ώρα τους τελικούς όρους με την κα Μπαλωμένου.

Ας δούμε λοιπόν τι ισχύει αναλυτικά στο νέο συμβόλαιο του Μπεργκ, τι «κερδίζει» ο Παναθηναϊκός και τι ο παίκτης. Ένα συμβόλαιο με ισχύ ως το καλοκαίρι του 2019, που αναμένεται να υπογράψει ο Μπεργκ είτε την επόμενη Παρασκευή, με την επιστροφή του από το Βίγο με την ομάδα, είτε στις αρχές της μεθεπόμενης εβδομάδας.

●Το πρώτο που «κέρδισε» ο Παναθηναϊκός απ’ την τελική διαπραγμάτευση, ήταν το γεγονός ότι ανέβασε κατά πολύ, το δικό του «κέρδος» στο buy out, σε ένα πολύ πιο ικανοποιητικό επίπεδο! Αποδέχθηκε λοιπόν τον όρο της ρήτρας, αλλά το καθαρό ποσό που θα λάβει το «τριφύλλι», σε περίπτωση που προκύψει πρόταση μέσα στα επόμενα δύο καλοκαίρια από ομάδα του εξωτερικού, ανέβηκε από τα 4 εκατ. ευρώ που είχαν συμφωνηθεί αρχικά (προ 20 ημερών), στα 5,5 εκατ. ευρώ!

Για να φτάσει μέχρι εκεί το deal, όποια πρόταση έρθει για τον Μπεργκ θα πρέπει να είναι 10 εκατ. ευρώ! Αυτή είναι και η τελική ρήτρα, παρά τα όσα κυκλοφόρησαν σαν φημολογίες μέσα στην ημέρα.

●Η επόμενη (λογική) απορία είναι «…πώς προκύπτει αυτό το νούμερο, δεδομένου ότι οι “πράσινοι” είχαν το 52,5% των δικαιωμάτων του Σουηδού; Στα 10 εκατ. ευρώ δεν θα καρπώνονταν 5.250.000 ευρώ». Εδώ είναι η δεύτερη πολύ σημαντική αλλαγή που έγινε στη συμφωνία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παναθηναϊκός θα… απορροφήσει ένα ποσοστό 2,5% επί των δικαιωμάτων του Μπεργκ (απ’ το 12,5% που είχε στην κατοχή της η πλευρά του παίκτη από το 2013) και πλέον θα ανέβει στο 55%, το Αμβούργο θα διατηρήσει το 35% και ο παίκτης το 10%. Κι αυτοί θα είναι πλέον οι νέοι συσχετισμοί στα ποσοστά επί των δικαιωμάτων του παίκτη, σε πιθανή πώληση, ξαναλέμε όμως αυστηρά με πρόταση 10 εκατ. ευρώ! Διότι έτσι μόνο θα προκύψει το ποσό των 5,5 εκατ. ευρώ, που ζήτησε να έχει «καθαρό» κέρδος ο Παναθηναϊκός!

●Οι απολαβές του Μπεργκ από 800.000 ευρώ, που ήταν στο δεύτερο συμβόλαιο που υπέγραψε στις 19 Ιανουαρίου του ’15, θα ανέβουν ετησίως στο 1,1 εκατ. ευρώ, συν μπόνους 100.000 ευρώ για το 50% των αγώνων του. Μπορεί να φτάνουν σε ετήσια βάση στο 1,2 εκατ. ευρώ, με τη συνολική αύξηση στα χρήματά του να φτάνει το 50% σε σχέση με το προηγούμενο συμβόλαιο!

Super deal, για έναν superstar!

ΠΗΓΗ: contra.gr