Ισχυρίζονται ότι Μεξικανή Αγία ανοιγόκλεισε τα μάτια της και έχουν και «αποδεικτικό» βίντεο

Ισχυρίζονται ότι Μεξικανή Αγία ανοιγόκλεισε τα μάτια της και έχουν και «αποδεικτικό» βίντεο
YouTube

Ένα βίντεο που δείχνει μια ταριχευμένη Αγία να ανοίγει τα μάτια της για λίγα δευτερόλεπτα τον Καθεδρικό Ναό της πόλης Γουαδαλαχάρα στο Μεξικό κάνει τον γύρο του διαδικτύου, με τον διεθνή «κίτρινο» Τύπο να κάνει λόγο για «θαύμα». Μόνο που, εκτός από τα θολώματα της κάμερας πριν και μετά το άνοιγμα και το κλείσιμο των ματιών της, υπάρχουν αρκετά στοιχεία που υποδεικνύουν ότι το βίντεο είναι ψεύτικο.

Η Santa Inocencia (Αγία Αθωότητα) ήταν ένα νεαρό κορίτσι που έχασε την ζωή του πριν από 300 χρόνια στο Μεξικό. Υπάρχουν πολλές θεωρίες για τον τρόπο με τον οποίο σκοτώθηκε, με τους δύο επικρατέστερους να αναφέρουν ότι σκοτώθηκε στην προσπάθειά της να διασώσει την την παρθενία της ή λόγω της θέλησής της να κοινωνήσει με τους υπόλοιπους Καθολικούς.

Ταξιδιωτικά ιστολόγια αναφέρουν πως στον Καθεδρικό Ναό της Γουαδαλαχάρα μπορεί να προσκυνήσει κανείς πράγματι το σκήνωμα της Αγίας Αθωότητας, μόνο που αυτό δεν μοιάζει αρκετά με το σώμα που βλέπουμε στο βίντεο.

Το τελευταίο μας παρουσιάζει ένα κέρινο πρόσωπο που θυμίζει άγαλμα, ενώ εάν αναζητήσει κανείς την Santa Inocencia στο διαδίκτυο θα δει ότι το πρόσωπό της έχει το ανάγλυφο παρουσιαστικό που έχουν συνήθως οι νεκροί που έχουν υποστεί ταρίχευση. Ακόμα και το ίδιο το φόρεμά της μοιάζει διαφορετικό.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι εκτός από το βίντεο απάτη ενδέχεται να είναι και η ίδια η Αγία Αθωότητα. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι πρόκειται για ένα κέρινο ομοίωμα κοριτσιού που στόχο έχει την προσέλκυση πιστών και... μεξικανικά πέσος.

Δημοφιλή