Μια Αγγλίδα, έγινε στα 26 της χρόνια η νεότερη κυβερνήτης εμπορικών αεροπορικών πτήσεων στον κόσμο

Μια Αγγλίδα, έγινε στα 26 της χρόνια η νεότερη κυβερνήτης εμπορικών αεροπορικών πτήσεων στον κόσμο
mediacentre.easyjet.com

Μια Αγγλίδα κατάφερε να γίνει μια από τις νεότερες σε ηλικία κυβερνήτης εμπορικών αεροπορικών πτήσεων στον κόσμο. Ή όπως ανακοίνωσε με βεβαιότητα η εκπρόσωπος της εταιρείας, η McWilliams «είναι η νεότερη σε ηλικία κυβερνήτης εμπορικών πτήσεων».

Η Kate McWilliams είναι μόλις 26 ετών και κατάγεται από το Carlisle και όπως δηλώνει σήμερα, οι επιβάτες τη ρωτούν διαρκώς για το νεαρό της ηλικίας της αλλά, όπως αναφέρει «οι περισσότεροι φαίνεται να εκπλήσσονται ευχάριστα και να ενθουσιάζονται» όταν τους λέει πόσων ετών είναι.

Η McWilliams ξεκίνησε να πετά δοκιμαστικά από όταν ήταν 13 ετών και έξι χρόνια μετά εντάχθηκε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της DTC Aviation στο Southampton.

Τον Μάιο του 2011 προσελήφθη στην easyJet και πρόσφατα προήχθη σε κυβερνήτης αφού πέρασε τις απαιτούμενες εξετάσεις.

Η δε 26χρονη δήλωσε: «Προσωπικά, δεν πιστεύω πως η ηλικία μου παίζει κάποιο ρόλο. Έχω κάνει την ίδια εκπαίδευση και έχω παρακολουθήσει το ίδιο πρόγραμμα χειριστή αεροσκάφος, όπως κάθε άλλος κυβερνήτης, οπότε έχω αποδείξει τι αξίζω ασχέτως της ηλικίας μου. Με ρωτάνε πόσο ετών είμαι, σε σχεδόν καθημερινή βάση. Κάτι τέτοιο δεν συνέβαινε όταν ήμουν πρώτη αξιωματικός».

Η McWilliams ζει στο Reigate και η βάση της είναι το αεροδρόμιο του Gatwick. Πετάει Airbus A319 και A320 προς 100 διαφορετικούς προορισμούς, μεταξύ των οποίων προς το Ρέκγιαβικ, το Τελ Αβίβ και το Μαρακές.

Όπως έχει δηλώσει, πως όταν ήταν μικρότερη δεν είχε φανταστεί ποτέ πως θα μπορούσε ποτέ να γίνει κυβερνήτης εμπορικών πτήσεων αλλά «δεν κοίταξα ποτέ πίσω» από τη στιγμή που ξεκίνησε η εκπαίδευση. «Μου αρέσει πολύ να είμαι πιλότος εμπορικών πτήσεων για την easyJet και είμαι υπερήφανη που πέτυχα τους στόχους μου».

Σημειώνεται πως μόλις το 5% των πιλότων εμπορικών πτήσεων είναι γυναίκες και πέρυσι η easyJet ανακοίνωσε πως προτίθεται να υπερδιπλασιάσει αυτό το ποσοστό σε διάστημα δύο ετών.

Δημοφιλή