Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης μετά την αποχώρηση Καλογρίτσα από τον διαγωνισμό για τις άδειες

Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης μετά την αποχώρηση Καλογρίτσα από τον διαγωνισμό για τις άδειες
Sooc

Τα πυρά κομμάτων της αντιπολίτευσης δέχεται η κυβέρνηση σχετικά με το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, στο πλαίσιο των πρόσφατων εξελίξεων, με την αποχώρηση Καλογρίτσα.

Από πλευράς της, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, διαβεβαίωσε μέσω Twitter πως οι διαδικασίες του διαγωνισμού θα ολοκληρωθούν κανονικά.

«Ο διαγωνισμός σήμερα δέχτηκε τελειωτικό χτύπημα. Η ΝΔ θα βάλει τέλος στη φαρσοκωμωδία» δήλωσε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μέσω του Twitter, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «αναζητεί τον νέο Καλογρίτσα».

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ αναφέρει χαρακτηριστικά πως «άνθρακες ο θησαυρός»:

«Τελικά, «άνθρακες ο θησαυρός» της κυβέρνησης, που παραμύθιαζε το λαό ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες θα εξασφάλιζε δήθεν τάξη, διαφάνεια και χρήματα για τις λαϊκές ανάγκες. Αποδεικνύεται, επίσης, ότι ο καβγάς ανάμεσα σε παλιούς και σε νέους καναλάρχες και τους πολιτικούς τους φίλους σε ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και λοιπά κόμματα, γίνεται μόνο για την αναδιανομή της αγοράς στα ΜΜΕ, για το ποια πολιτική δύναμη θα ευνοείται περισσότερο απ’ το νέο τηλεοπτικό τοπίο. Ο λαός και η ενημέρωσή του, καθώς και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, θα είναι πάντα οι μεγάλοι χαμένοι, όσο τα κανάλια ανήκουν σε μεγαλοεπιχειρηματίες, που τ’ αξιοποιούν για τα δικά τους συμφέροντα».

H πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, δήλωσε τα εξής: «Είναι πια φανερό ότι κάποιοι εκ των συμμετεχόντων δεν είπαν την αλήθεια για τα περιουσιακά τους στοιχεία. Είναι επίσης ολοφάνερο ότι η διορισμένη από την Κυβέρνηση Επιτροπή για τον έλεγχο του πόθεν έσχες, βεβαίωσε ψευδώς το αντίθετο. Πολιτικά, ηθικά και νομικά ο διαγωνισμός έχει καταρρεύσει. Ήρθε η ώρα του Εισαγγελέα».

Aπό την Ένωση Κεντρώων ανακοινώθηκαν τα ακόλουθα: «Ζητούμε από τον αρμόδιο υπουργό κ. Νίκο Παππά να επιτρέψει να αδειοδοτηθούν και όλα τα υπόλοιπα εθνικής εμβέλειας κανάλια που λειτουργούν άνω της 20ετίας, αφού βεβαίως καταβάλλουν το τίμημα των 60 εκατ. ευρώ. Επίσης, ο κ. Βούτσης να αναλάβει πρωτοβουλία για την άμεση επανασύσταση του ΕΣΡ, ώστε όλες οι άδειες να εκδοθούν από την ανεξάρτητη αρχή».

Δημοφιλή