ΚΟΙΝΩΝΙΑ
26/09/2016 08:55 EEST | Updated 26/09/2016 08:55 EEST

Aγωνία για 21χρονο που χάθηκε σε βουνό στην Φωκίδα. Κάλεσε το 112 και ειδοποίησε ότι είναι τραυματίας

ASSOCIATED PRESS
Rescue workers seach for victims Friday, Dec. 26, 2003, after devastating mudslides swept through a Greek Orthodox camp in the Waterman Canyon area of the San Bernadino, Calif., mountains on Thursday. Searchers slogging through deep debris found two people dead Friday and were looking for as many as 10 other people after a drenching Pacific storm unleashed a mudslide in the forested foothills recently scorched by wildfire. (AP Photo/Nick Ut)

Σε εξέλιξη βρίσκονται από νωρίς το πρωί της Δευτέρας οι έρευνες στη Φωκίδα για τον εντοπισμό ενός 21χρονου κοντά στο Λευκαδίτι, ο οποίος έχει χαθεί από το βράδυ της Κυριακής.

Στις έρευνες για τον εντοπισμό του νεαρού εκτός από τους συγγενείς τους εθελοντές, τους πυροσβέστες και τους αστυνομικούς, συμμετέχει και ειδικός σκύλος της 7ης ΕΜΑΚ.

Eίχε πάει βόλτα με τον θείο του

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του lamiareport, ο νεαρός μαζί με τον 52χρονο θείο του είχαν πάει την Κυριακή βόλτα στο βουνό και συγκεκριμένα στη θέση Νεραϊδοσπηλιά.

Λίγο πριν πέσει το σκοτάδι, αποπροσανατολίστηκαν και έχασαν ο ένας τα ίχνη του άλλου. Στις επτά το απόγευμα ο 21χρονος τηλεφώνησε στο 112 και ζήτησε βοήθεια.

Δυο ώρες αργότερα, περίπου στις εννέα το βράδυ, εντοπίστηκε ο 52χρονος, όχι όμως και ο 21χρονος ανιψιός του.

Οι αναζητήσεις συνεχίστηκαν όλη τη νύχτα χωρίς αποτέλεσμα και με το πρώτο φως της ημέρας ζητήθηκαν ενισχύσεις για να συνεχιστούν οι έρευνες στην περιοχή που είναι δύσβατη και απόκρημνη.

Ενημέρωσε ότι είναι τραυματίας

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο νεαρός αγνοούμενος τηλεφώνησε πριν από λίγη ώρα και πάλι στο 112 λέγοντας ότι έχει πέσει κάπου και ότι είναι τραυματίας, χωρίς ωστόσο όπως ο ίδιος είπε να κινδυνεύει η ζωή του.

Δυστυχώς όμως δεν μπορούσε να δώσει το στίγμα του για να τον βρουν, γιατί δεν ξέρει πού βρίσκεται.

Στην περιοχή σπεύδει η ορειβατική ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ από τη Λαμία, η οποία σε συνεργασία με τον ειδικό σκύλο που ήδη είναι στο σημείο θα προσπαθήσουν να βρουν τον τραυματισμένο νεαρό για να τον ανασύρουν.

Πηγή: lamiareport

Sponsored Post