Μπουτάρης: Αν ο Σπίρτζης δεν καταβάλει τα 6 εκατ. στον ΟΑΣΘ, όποιον πάρει ο χάρος

Μπουτάρης: Αν ο Σπίρτζης δεν καταβάλει τα 6 εκατ. στον ΟΑΣΘ, όποιον πάρει ο χάρος
Sooc

Την υποχρέωση της κυβέρνησης να καταβάλει τα έξι εκατομμύρια ευρώ που χρωστάει στους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ επεσήμανε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. Ο ίδιος ζήτησε να υπάρξει έκδοση ψηφίσματος από το δημοτικό συμβούλιο το οποίο να καλεί τον υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη, να τηρήσει τα συμφωνημένα και να δώσει την μισθοδοσία δύο μηνών.

«Η πρώτη προτεραιότητα για τον δήμο είναι η εξυπηρέτηση του πολιτη. Τίποτα δεν μετράει παραπάνω. Έχει διαλύσει την πόλη η ανυπαρξία του ΟΑΣΘ. Η ευθύνη του υπουργείου είναι τεράστια» ανέφερε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, προσθέτοντας: «Το κράτος δεν τηρεί την συμφωνία. Υποχρέωση άμεση του υπουργού να δώσει τα λεφτά που έχει συμφωνήσει να τα δώσει».

Ο κ. Μπουτάρης ανέφερε ότι υπήρξε συμφωνία με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, να εξεταστεί το νομικό περιθώριο για προσφυγή στη Δικαιοσύνη κατά του υπουργού ακόμα και για απιστία.

«Δεν μπορεί να γράφει στα παλιά του τα παπούτσια ο υπουργός ένα εκατομμύριο κόσμο. Να βγάλουμε ψήφισμα. Υποχρέωση υπουργέ να δώσεις τα 6 εκατ. ευρώ. Έχουμε και το νομικό όπλο. Αν δεν τα καταβάλει, όποιον πάρει ο χάρος», είπε.

Σύμφωνα με το Thessnews, το μεσημέρι της Τρίτης θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης με δημάρχους του πολεοδομικού συγκροτήματος, τα επιμελητήρια και τους φορείς της πόλης για το μέλλον των αστικών συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, επαναλαμβάνοντας όσα τόνισε στην ThessNews του Σαββάτου για ένα μικτό σύστημα συγκοινωνιών με θαλάσσια αστική συγκοινωνία, μετρό, τραμ, λεωφορεία.

Δημοφιλή