Ρίχνει τους τόνους η κυβέρνηση μετά την επιστολή Ιερώνυμου. Φίλης: Έχω τις απόψεις μου αλλά δεν θέλω να κάνω τον κριτή

Ρίχνει τους τόνους η κυβέρνηση μετά την επιστολή Ιερώνυμου
Eurokinissi

Σε μια προσπάθεια να ρίξει τους τόνους, ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, δήλωσε ότι βάζει στην άκρη «το θέμα εάν υπάρχει πρόοδος με την Εκκλησία στα θρησκευτικά». Ο ίδιος τόνισε ότι έχει την πλήρη κάλυψη από τον πρωθυπουργό επί του θέματος και διαβεβαίωσε ότι υπάρχει συνεννόηση.

Μετά την άτυπη σύσκεψη στο Μαξίμου τα κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν ότι είναι άγονο να παρατείνονται συζητήσεις που δεν αφορούν το σήμερα. Ο κ. Φίλης, μιλώντας στον Real.fm, σημείωσε ότι η συζήτηση δεν πρέπει να πηγαίνει στο παρελθόν και πρόσθεσε ότι τα ζητήματα συζητούνται δημοσίως.

«Τα ζητήματα συζητούνται δημοσίως. Έχω τις απόψεις μου, αλλά δεν θέλω να κάνω τον κριτή για το αν η Εκκλησία στην επταετία έκανε αντίσταση. Βάζω όμως στην άκρη το θέμα αυτό αν υπάρχει πρόοδος με την εκκλησία στα θρησκευτικά», τόνισε.

Αναφερόμενος στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο οποίος του έχει αποστείλει επιστολή με τις θέσεις του, ο υπουργός δήλωσε: «Αν διατυπώνει προσωπικές απόψεις ο κύριος Ιερώνυμος είναι δικό του θέμα, αλλά και με τον Αρχιεπίσκοπο υπάρχει συνεννόηση».

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, στελέχη των ΑΝΕΛ έχουν ζητήσει από τον κ. Φίλη να αποσύρει τις αλλαγές στο μάθημα των Θρησκευτικών, ενώ ο Πάνος Καμμένος θα έχει την Τετάρτη, στις 12.30 μ.μ., συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο.

Δημοφιλή