5 απαραίτητα πράγματα που πρέπει να έχει μαζί του κάποιος που ταξιδεύει συχνά

5 απαραίτητα πράγματα που πρέπει να έχει μαζί του κάποιος που ταξιδεύει συχνά
passenger looking at timetable board at the airport
anyaberkut via Getty Images
passenger looking at timetable board at the airport

Δεν είναι εύκολο να ταξιδεύει κανείς συχνά. Η αλλαγή ώρες, οι ουρές του αεροδρομίου, το πακετάρισμα των ρούχων και οι θέσεις του αεροπλάνου είναι μερικά μόνο από τα κουραστικά πράγματα που αντιμετωπίζει κανείς όταν ταξιδεύει συχνά, και μάλιστα με αεροπλάνο. Συνήθως, όσοι αναγκάζονται να περνούν πολύ από τον χρόνο τους σε ταξίδια, έχουν αυτοματοποιήσει τις διαδικασίες και προσπαθούν με κάθε τρόπο να κάνουν τη (ταξιδιωτική) ζωή τους πιο εύκολη. Εάν βρίσκεστε κι εσείς με ένα διαβατήριο συνέχεια στο χέρι, αυτά είναι τα 5 απαραίτητα πράγματα που είναι καλό να έχετε πάντα μαζί σας.

1. Μικρά μπουκαλάκια

Δεδομένου ότι πλέον δεν μπορεί κανείς να κουβαλάει στην χειραποσκευή του υγρά άνω των 100ml, μπορείτε να προμηθευτείτε μικρά άδεια μπουκαλάκια, τα οποία και θα γεμίζετε κάθε φορά που ταξιδεύετε με σαμπουάν και σαπούνι.

2. Μαξιλαράκι για το αεροπλάνο

Στα ταξίδια ο ύπνος είναι σημαντικός. Μπορεί να πρέπει να ταξιδέψετε ξημερώματα και μόλις φτάσετε στον προορισμό σας να έχετε ένα ραντεβού ή μία συνάντηση. Ο ύπνος στο αεροπλάνο είναι συνήθως άβολος, κυρίως γιατί δεν έχεις που να ακουμπήσεις το κεφάλι σου. Τα ειδικά μαξιλαράκια που μπαίνουν γύρω από τον λαιμό είναι ιδανικά για να κοιμηθείτε σε όλη τη διάρκεια και να ξυπνήσετε φρέσκοι στον επόμενο προορισμό σας.

3. Power bank για φόρτιση κινητού

Πλέον το κινητό τηλέφωνο δεν είναι μόνο ένα μέσο επικοινωνίας, αλλά και εργαλείο δουλειάς. Είναι επίσης εκείνο το gadget που θα σας κρατήσει συντροφιά ενώ περιμένετε να επιβιβαστείτε στην πύλη, αλλά και έχει μέσα το boarding pass και όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την επιβίβασή σας. Το τελευταίο που θέλετε, λοιπόν, είναι να μείνετε από μπαταρία. Για αυτό υπάρχει και το gadget που ονομάζεται power bank και μπορεί να φορτίσει το κινητό σας, ακόμα κι αν δεν υπάρχει κάπποια πρίζα εκεί κοντά.

4. Το σωστό ρολόι

Πολλά ταξίδια, σημαίνουν αλλαγή ώρας. Επειδή, όμως, δεν γίνεται να αλλάζετε συνεχώς την ώρα στο ρολόι χεριού σας, το κατάλληλο ρολόι θα σας λύσει τα χέρια. Δεν έχετε ξανακούσει για κάτι ανάλογο; Είναι λογικό αφού η η IWC Schaffhausen παρουσιάζει μια καινοτομία στον κόσμο της ωρολογοποιίας. Το Pilot's Watch Timezoner Chronograph, το απόλυτο ρολόι για κάθε ταξιδιώτη, αλλάζει ζώνη ώρας χρησιμοποιώντας μόνο τη στεφάνη, ενώ ο δείκτης για τις ώρες, η 24ωρη ένδειξη και η ημερομηνία κινούνται επίσης αυτόματα. Προσγειωθήκατε μόλις στη Νέα Υόρκη και μετά φεύγετε κατευθείαν για Λονδίνο; Κανένα πρόβλημα! Αυτό το απλό και κομψό ρολόι δείχνει όλες τις ζώνες ώρας.

5. Την κατάλληλη βαλίτσα

Τα πολλά ταξίδια απαιτούν ταχύτητα. Δεν έχετε χρόνο να περιμένετε τη βαλίτσα σας, οπότε η χειραποσκευή αποτελεί μονόδρομο. Επιλέξτε την κατάλληλη βαλίτσα, η οποία θα επιτρέπεται στην καμπίνα του αεροπλάνου, ώστε να μη χρειάζεται να την περιμένετε μετά. Επιπλέον, προτιμήστε μία βαλίτσα με 4 ροδάκια, η οποία είναι και πιο εύκολη στη μετακίνηση.