Τέλος ο Άλαρνταϊς από την εθνική Αγγλίας μετά από 67 ημέρες

Τέλος ο Άλαρνταϊς από την εθνική Αγγλίας μετά από 67 ημέρες
Sport24

Άμεση ήταν η αντίδραση της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, η οποία καρατόμησε τον Σαμ Άλαρνταϊς για την έμπλοκή του στο σκάνδαλο που αποκάλυψε η «Telegraph». Ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του.

Παρελθόν μετά από 67 ημέρες αποτελεί για την εθνική Αγγλίας ο Σαμ Άλαρνταϊς, μετά από την εμπλοκή του σε σκάνδαλο μαύρου χρήματος στο ποδόσφαιρο.

Δημοσίευμα της «Telegraph» την Τρίτη εμφάνιζε τον ομοσπονδιακό τεχνικό των «λιονταριών» να διευκολύνει επιχειρηματίες (τους οποίους προσποιήθηκαν δημοσιογράφοι της εφημερίδας) σε συμφωνία 460.000 ευρώ για επενδύσεις από την Κίνα και τη Σιγκαπούρη.

Στη διάρκεια της κουβέντας, ο Άλαρνταϊς ειρωνεύτηκε τον προκάτοχό του, Ρόι Χόντσον, μίλησε υποτιμητικά για τον πρώην βοηθό του, Γκάρι Νέβιλ, και εξηγούσε στους συνομιλητές του πώς θα μπορούσαν να παρακάμψουν τους «ηλίθιους» κανονισμούς της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Ο 61χρονος τεχνικός κλήθηκε για εξηγήσεις στα γραφεία της FA το απόγευμα της Τρίτης. Παρόντες ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γκρεγκ Κλαρκ, και ο εκτελεστικός διευθυντής, Μάρτιν Γκλεν, οι οποίοι παρουσιάστηκαν έντονα ενοχλημένοι από τη συμπεριφορά του Άγγλου τεχνικού.

Ο Άλαρνταϊς υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια της επίμαχης συνομιλίας έλεγε πως όλα πρέπει να γίνουν σύμφωνα με τους κανονισμούς της FA. Παρ' όλα αυτά, τα μέλη του εκτελεστικού συμβολαίου, Νταν Άσγουορθ και Ντέιβιντ Γκιλ, συμβούλευσαν τους επικεφαλής της Ομοσπονδίας να προβούν στην απόλυση του Άλαρνταϊς.

Το συμβόλαιο που είχε υπογράψει τον Ιούλιο ο πρώην τεχνικός της Σάντερλαντ του προσέφερε 3.500.000 ευρώ ετησίως συν μπόνους, ωστόσο μετά από 67 ημέρες μένει δίχως δουλειά. Προς το παρόν, τα δημοσιεύματα από την Αγγλία δεν ξεκαθαρίζουν εάν πρόκειται για απόλυση ή παραίτηση, ενώ η ιστοσελίδα με την ανακοίνωση της FA έχει "πέσει" λόγω έντονης κίνησης.

Διάδοχός του αναμένεται να είναι ο προπονητής της εθνικής Αγγλίας κ-21 και πρώην διεθνής αμυντικός, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, ο οποίος στο παρελθόν είχε εξεταστεί ως επιλογή για τον πάγκο ως προσωρινή λύση. Ο 46χρονος τεχνικός δεν επιθυμούσε τέτοια προοπτική και όλα δείχνουν ότι θα αναλάβει τον ρόλο με μόνιμη ιδιότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Δημοφιλή