Eάν αναρωτιέστε πως είναι τα παρασκήνια των Reality, μάλλον ήρθε η ώρα να δείτε το unREAL

Eάν αναρωτιέστε πως είναι τα παρασκήνια των Reality, μάλλον ήρθε η ώρα να δείτε το unREAL
YOUTUBE

Το Aμερικάνικο reality The Bachelor, είναι ίσως από τα πιο πετυχημένα και μακροβιότερα show στην ιστορία της Αμερικάνικης τηλεόρασης. Τρέχει ασταμάτητα από το 2002 και χάρη σε αυτό έχουν γεννηθεί όχι ένα αλλά 5 spinoffs- το πιο διάσημο εκ των οποίων είναι το Bachelorette.

H ιδέα του σόου είναι απλή αλλά σατανική: Ένας νεαρός, όμορφος και εύπορος άντρας διαλέγει live τη μελλοντική του σύζυγο από 25 νέες όμορφες γυναίκες. Βοηθάει φυσικά πως όλα αυτά γίνονται με ρομαντικά ραντεβού και ταξίδια σε εξωτικούς προορισμούς. Ακολουθούν καυγάδες, δράματα, κλάματα, και φυσικά έρωτας- όλα τα συστατικά για μια εθιστική τηλεοπτική εμπειρία.

Πως λειτουργεί όμως στ’ αλήθεια ένα τέτοιο σόου; Πώς προκύπτουν στ’ αλήθεια όλοι αυτοί οι καυγάδες οι ίντριγκες και τα πάθη μπροστά και πίσω από τις κάμερες Σε αυτές τις ερωτήσεις έρχεται να απαντήσει το UnReal που μόλις ξεκίνησε στον ΟΤΕ TV. Η παραγωγός του Bachelor Sarah Gertrude Shapiro έγραψε τη σειρά βασισμένη στην εμπειρία της με το Βachelor, στο οποίο δούλευε για τρία ολόκληρα χρόνια.

Στο παρασκήνιο λοιπόν μιας επιτυχημένης reality σειράς με την ονομασία Everlasting, το UnREAL, η νεαρή παραγωγός Rachel Goldberg (Shiri Appleby),κ καλείται να χειραγωγήσει τις σχέσεις μεταξύ των διαγωνιζόμενων για να αποσπάσει το εξωφρενικό υλικό που απαιτεί η αδίστακτη διευθύντρια παραγωγής του προγράμματος Quinn King (Constance Zimmer). «Θα πάρετε χρηματικά bonus για κάθε ξεμάλλιασμα και τηλεφώνημα στο 100» λέει η Quinn στους παραγωγούς της, και αυτοί κάνουν ότι μπορούν για να φτιάξουν μια σεζόν γεμάτη δάκρυα, καυγάδες και παθιασμένα φιλιά κάτω από τις κάμερες.

Η σειρά ξεκίνησε το Ιούνιο του 2015 και ανανεώθηκε τον Ιούλιο του 2016 και ήταν υποψήφια για 2 Εmmy.

Η Σαπίρο περιέγραψε με μεγάλη λεπτομέρειες το τι ακριβώς έκανε στα παρασκήνια ως παραγωγός, σε μια συνέντευξη της στο θρυλικό New Yorker: « Η δουλειά μου ήταν να τις κάνω να ανοιχτούν, να τους δίνω άθλιες συμβουλές και να τους στερήσω τον ύπνο».

«Ήξερα από το προηγούμενο βράδυ ότι κάποιον θα τον παρατούσαν την επομένη μέρα. Πήγαινα λοιπόν στο δωμάτιο τους και τους έλεγα ‘Θα χάσω τη δουλειά μου που στο λέω αυτό αλλά θα σου κάνει πρόταση γάμου αύριο’». Όταν κάτι τέτοιο δε γινόταν και ο εργένης έδιωχνε κάποια διαγωνιζόμενη η Σαπίρο έμπαινε στη λιμουζίνα μαζί της κι έβαζε τον οδηγό να οδηγεί μέχρι να καταφέρει να πάρει πλάνα με τη διαγωνιζόμενη να κλαίει- γι’ αυτό το σκοπό χρησιμοποιούσε μάλιστα από λεμόνια μέχρι λυπητερή μουσική.

Η σειρά έκανε πρεμιέρα στον OTE TV στο κανάλι OTE CINEMA 4HD στις 25 Σεπτεμβρίου και θα προβάλλεται κάθε Κυριακή στις 10μμ.

Δημοφιλή