ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
28/09/2016 03:24 EEST | Updated 28/09/2016 06:57 EEST

Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου

rio greece

Η HuffPost Greece Agenda σας βοηθάει να αρχίσετε την ημέρα σας με τις βασικές ειδήσεις που χρειάζεται να γνωρίζετε:

1) Αύξηση κατά 1,368 δισ. ευρώ στις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο τον Αύγουστο

athens night

Αύξηση κατά 1,368 δισ. ευρώ σημείωσαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο τον Αύγουστο και διαμορφώθηκαν στα 8,986 δισ. ευρώ έναντι 7,618 δισ. ευρώ τον Ιούλιο. Έτσι, το σύνολο των παλαιών (έως 31.12.2015) και των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών (από τις αρχές του έτους) προς το δημόσιο ανήλθε τον Αύγουστο σε 91,582 δισ. ευρώ.

2) Υπερψηφίστηκε με 152 «Ναι» το Πολυνομοσχέδιο για την υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ

vouli

Υπερψηφίσθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το Πολυνοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ. Υπέρ ψήφισαν 152 βουλευτές ενώ κατά 141 βουλευτές. Στην ονομαστική ψηφοφορία συμμετείχαν 293 βουλευτές. Χαρακτηρίστηκε από έντονες φραστικές αντιπαραθέσεις, ενώ είχε προηγηθεί ανακοίνωση των Οικολόγων Πρασίνων πως καταψηφίζουν, με αποτέλεσμα να κληθούν στο Μαξίμου οι δύο βουλευτές. Το πρόβλημα που είχε προκύψει ξεπεράσθηκε με νομοτεχνική βελτίωση

3) Ιβάν Σαββίδης: «Περιμένω την εντολή για να καταβάλω αμέσως την πρώτη δόση». Τι είπε για τον Alpha

sooc

«Δεν έχω εκκρεμότητες. Όσον αφορά τη χρηματοδοτική μου ικανότητα, όλα είναι διαφανή. Περιμένω την εντολή για να καταβάλω αμέσως την πρώτη δόση», δήλωσε ο ομογενής επιχειρηματίας, Ιβάν Σαββίδης, απαντώντας στο ερώτημα πότε θα καταβάλει το αντίτιμο για την εξασφάλιση της τηλεοπτικής άδειας.Ερωτηθείς αν βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την εξαγορά του Alpha, ο κ. Σαββίδης τόνισε: «Από όσο φαίνεται από τη συμπεριφορά του ιδιοκτήτη του, μάλλον δεν θα διαπραγματευτούμε μαζί του».

4) Εν αναμονή υψηλών τόνων στη Βουλή

mhtsotakhs

Σύγκρουση σε υψηλούς τόνους αναμένεται να λάβει χώρα στη Βουλή σήμερα Τετάρτη μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, και του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για την Παιδεία. Ειδικότερα, αναμένονται, μεταξύ άλλων. «κόντρες» για τα θέματα των τηλεοπτικών αδειών, της Attica Bank, του προσφυγικού - στον απόηχο της αντιπαράθεσης που προέκυψε από τις δηλώσεις Φίλη περί Θρησκευτικών.

5) Γεννήθηκε το πρώτο παιδί από τρεις γονείς στον κόσμο

embryo

Ο Αμπραχίμ Χασάν, πλέον πέντε μηνών, είναι το πρώτο παιδί το οποίο γεννήθηκε μέσω μιας νέας τεχνικής που χρησιμοποιεί DNA από τρεις γονείς. Πρόκειται για μια αμφιλεγόμενη τεχνική, η οποία επιτρέπει σε γονείς με σπάνιες γενετικές μεταλλάξεις να αποκτούν υγιή μωρά.

Sponsored Post