ΚΟΙΝΩΝΙΑ
28/09/2016 10:04 EEST

Αγωνία για τη μυστηριώδη εξαφάνιση της 16χρονης από την Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης

Amber Alert

Μυστήριο παραμένει η εξαφάνιση της 16χρονης Άννας Τερζίδου από την Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης, η οποία έχει χαθεί από τις 8 Σεπτεμβρίου 2016.

Τις έρευνες έχει αναλάβει το Τοπικό Αστυνομικό Τμήμα Απολλωνίας που έχει καλέσει για κατάθεση αρκετά συγγενικά και φιλικά πρόσωπα της κοπέλας που δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να ρίξουν φως στις έρευνες.

Το στοιχείο που προβληματίζει τους αστυνομικούς είναι ότι ο πατέρας της 16χρονης δήλωσε την εξαφάνιση με καθυστέρηση 14 ημερών. Συγκεκριμένα δήλωσε την εξαφάνιση στις 22 Σεπτεμβρίου.

Η κόρη του έμενε, σύμφωνα με πληροφορίες, μαζί του στο χωριό Περιστερώνας. Όπως ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς, καθυστέρησε τη δήλωση διότι πίστευε ότι η κόρη του θα γυρίσει. «Είχε φύγει από το σπίτι και πέρυσι. Έφυγε για δύο ημέρες και μετά επέστρεψε. Συχνά πήγαινε να δει τη μητέρα της και νόμιζα ότι κάτι τέτοιο θα έγινε πάλι. Ότι μπορεί να πήγε να τη βρει στην Αθήνα ή κάπου αλλού», είπε στους αστυνομικούς ο πατέρας.

Η μητέρα της μικρής, η οποία επίσης δεν γνωρίζει που είναι η κοπέλα, ζει στην Αθήνα και έβλεπε συνήθως την κόρη της είτε σε κάποιο ραντεβού που έδινε μαζί της στη Θεσσαλονίκη είτε στην πρωτεύουσα. Οι γονείς της μικρής μετά το χωρισμό τους δεν έχουν επικοινωνία μεταξύ τους.

Η τελευταία μαρτυρία ανέφερε ότι όταν έφυγε από το σπίτι της στις 8 Σεπτεμβρίου είχε πει ότι θα πάει με παρέα για μπάνιο στην Ασπροβάλτα. Οι αστυνομικοί ελπίζουν ότι η λύση στο μυστήριο μπορεί να δοθεί με τη βοήθεια των πολιτών, οι οποίοι μπορεί να αναγνωρίσουν την 16χρονη από τις φωτογραφίες που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.

Η 16χρονη έχει διαγράψει τον λογαριασμό της στο facebook και έχει κλειστό το κινητό της.