Θεσσαλονίκη: Λήξη της επίσχεσης εργασίας στον ΟΑΣΘ. Ξανά στους δρόμους τα λεωφορεία μετά από 12 μέρες

Θεσσαλονίκη: Λήξη της επίσχεσης εργασίας στον ΟΑΣΘ. Ξανά στους δρόμους τα λεωφορεία μετά από 12 μέρες
Eurokinissi

Την αναστολή της επίσχεσης εργασίας αποφάσισαν, σε έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ.

Από τις 5 το πρωί, ύστερα από 12 μέρες, «πιάνουν» τιμόνι, όπως επεσήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του συνδικάτου τους, Δημήτρης Τσερμενίδης.

«Βρέθηκε ο τρόπος να μας βάλουν τη μισθοδοσία του μήνα Ιουλίου στους τραπεζικούς μας λογαριασμούς και αν και μας οφείλουν ακόμα Αύγουστο και Σεπτέμβριο, εμείς σε ένδειξη καλής θέλησης βγάζουμε τα αστικά λεωφορεία στους δρόμους του νομού Θεσσαλονίκης», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Τόνισε, ωστόσο, ότι «τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα» και οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στις εξελίξεις που αφορούν τον οργανισμό συνολικά και προειδοποίησε ότι «αν κριθεί σκόπιμο θα προχωρήσουμε και πάλι σε κινητοποιήσεις».

Σημειώνεται πως ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, και 14 δήμαρχοι έχουν καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για το συγκεκριμένο θέμα.

Ο αρμόδιος υπουργός, Χρήστος Σπίρτζης, έχει δηλώσει ότι θα γίνει έλεγχος προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι τα χρήματα πήγαν στους λογαριασμούς των εργαζομένων και να υπάρξει πλήρης εικόνα της μισθοδοσίας των εργαζομένων και στη συνέχεια θα καταβληθεί και το ποσό για την καταβολή του μισθού του Αυγούστου, σημειώνοντας παράλληλα πως ο ΟΑΣΘ και όχι το ελληνικό δημόσιο χρωστά τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους.

Αναφερόμενος στην τοπική αυτοδιοίκηση, τόνισε πως «μένει να δούμε αν κάποια στιγμή θα πάρουνε τις ευθύνες τους, αν θέλουν να συνεχιστεί το σκάνδαλο των 60 χρόνων, αν θέλουν να μιλήσουν πραγματικά για το τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη ή αν θα ρίχνουν την μπάλα στην εξέδρα και θα λένε να το λύσει το υπουργείο, η κυβέρνηση το πρόβλημα που η διοίκηση του ΟΑΣΘ έχει δημιουργήσει και μετά θα συζητήσουμε».

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή