Επιτήδειοι προσποιούνται πως εκπροσωπούν την ActionAid και κάνουν εράνους για τα παιδιά στην Αφρική

Επιτήδειοι προσποιούνται πως εκπροσωπούν την ActionAid και κάνουν εράνους για τα παιδιά στην Αφρική
actionaid

Καταγγελίες για επιτήδειους που προσποιούνται ότι είναι εκπρόσωποι της ActionAid και συγκεντρώνουν χρήματα με πρόσχημα την υποστήριξη δράσεων για τα παιδιά στην Αφρική, δέχεται το τελευταίο διάστημα η οργάνωση.

«Οι καταγγελίες έγιναν από τις περιοχές Ζωγράφου, Γλυφάδα, Καλλιθέα, Γέρακας, Κάντζα, Αργυρούπολη και τον δήμο Φυλής. Κοινό χαρακτηριστικό των καταγγελιών είναι ότι οι δράστες δεν φέρουν διακριτικά ή ρούχα ActionAid, αλλά κρατούν μια ψεύτικη ταυτότητα ActionAid και όπως ανέφεραν οι υποστηρικτές μας «μιλούν και προσεγγίζουν με τρόπο παράταιρο για την ActionAid», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οργάνωση.

Όπως διευκρινίζει, η ActionAid«δεν βγαίνει στο δρόμο για να κάνει έρανο. Για όλες τις δωρεές, ανεξαρτήτως ποσού, εκδίδεται νόμιμη απόδειξη με το λογότυπο της οργάνωσης. Επιπλέον, κάθε χρόνο δημοσιοποιείται ετήσια έκθεση, που περιλαμβάνει οικονομικό απολογισμό που έχει ελεγχθεί από ορκωτούς λογιστές» ενώ περισσότερες σχετικές πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο www.actionaid.gr.

Σημειώνεται πως η ActionAid έχει ήδη ενημερώσει σχετικά την αστυνομία και παρακαλεί σε περίπτωση που κάποιος αντιληφθεί ανάλογα περιστατικά να επικοινωνήσει άμεσα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττική στο 210 64 76 183, αλλά και μαζί της στο 210 92 12 321.

Δημοφιλή