Ποιος είναι ο άξονας «κλειδί» για τη νίκη του Ολυμπιακού στην αναμέτρηση με τον ΑΠΟΕΛ

Ποιος είναι ο άξονας "κλειδί" για τη νίκη του Ολυμπιακού
Olympiakos' Manuel Da Costa from Morocco, front, celebrates after scoring against Panathinaikos during their Greek Super League soccer match at the Georgios Karaiskakis stadium in Piraeus, near Athens, Sunday, Mar. 13, 2016. (AP Photo/Yorgos Karahalis)
Olympiakos' Manuel Da Costa from Morocco, front, celebrates after scoring against Panathinaikos during their Greek Super League soccer match at the Georgios Karaiskakis stadium in Piraeus, near Athens, Sunday, Mar. 13, 2016. (AP Photo/Yorgos Karahalis)
ASSOCIATED PRESS

Στον Ολυμπιακό φαίνεται πως συνήλθαν μετά το σοκ της "AEL FC Arena" και έχουν στρέψει για τα καλά το βλέμμα τους στην αποψινή (29/9, 22.05) αναμέτρηση με τον ΑΠΟΕΛ. Τουλάχιστον αυτό έβγαινε από τις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Μένει να αποδειχθεί και στο γήπεδο ότι όντως άφησαν πίσω τους τα "μαύρα χάλια" της Λάρισας.

Ο Πάουλο Μπέντο και οι συνεργάτες του έχουν κάνει το απαραίτητο σκάουτινγκ. Έχουν δει ότι ο ΑΠΟΕΛ είναι μία ομάδα που στηρίζει πολύ το επιθετικό της παιχνίδι από τα άκρα με τους Γιαννιώτα, Εφραίμ και Βάντερ, ανάλογα με το ποιος ξεκινάει. Επίσης, οι Μιλάνοφ (δεξί μπακ) και Λάγο (αριστερό μπακ) είναι ποδοσφαιριστές που με τις κούρσες τους μπορούν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις από τα "φτερά".

Από την άλλη αυτό που ακούγεται έντονα τις τελευταίες ώρες στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη, είναι ότι ο Πορτογάλος τεχνικός ποντάρει πολύ στον άξονα της ομάδας του. Σε Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο, Φορτούνη και Ιντέγε. Εκεί θεωρεί ότι θα είναι το "κλειδί" για να πάρει ο Ολυμπιακός τη νίκη και να πετύχει το "2Χ2".

Αν ο Μπέντο καταλήξει τελικά στο 4-2-3-1 με τους Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντε Λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο, Φορτούνη, Σεμπά, Μάριν και Ιντέγε, εκτιμά το τεχνικό τιμ ότι αν ο άξονας της μεσαίας και επιθετικής γραμμής βρεθεί σε καλή μέρα, τότε θα γίνει πιο εύκολη η αποψινή τους δουλειά.

Βεβαίως, υπάρχει και ο Μάριν που έχει αποδείξει στα δύο ματς με Βέροια και Γιουνγκ Μπόις ότι μπορεί να βγάλει φάσεις από το πουθενά. Ένας Μάριν που και αυτός όταν αγωνιζόταν πίσω από τον Ιντέγε, δεν είχε "βιδωθεί" κιόλας σε ρόλο "δεκαριού". Πότε τον έβλεπες δεξιά και πότε αριστερά.

Για τον ΑΠΟΕΛ είναι τεράστιες απώλειες τόσο ο Ντε Καμάργκο, που είχε σκοράρει τη σεζόν 2009-10 με τη φανέλα της Σταντάρ Λιέγης στο Καραϊσκάκη, όσο και ο Ισπανός χαφ Αντρέα Ορλάντι που είχε κάνει καλή τριάδα με τους Νούνο Μοράις και Βινίσιους στον άξονα της μεσαίας γραμμής της κυπριακής ομάδας.

Όσο για την ανασταλτική λειτουργία και το τι πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός; Ο Μπέντο δεν περιμένει έναν ΑΠΟΕΛ που θα κλειστεί στο καβούκι του. Άντε το πολύ για ένα 20λεπτο να δώσει χώρο στους "ερυθρόλευκους". Ξέρει πολύ καλά ότι δεν είναι και ομάδα που θα πρέπει να ανεβάσει ψηλά την άμυνά του ο Ολυμπιακός. Ξέρει ότι οι Κύπριοι στην κόντρα είναι "φωτιά και λάβρα" με την ταχύτητα των Γιαννιώτα και Εφραίμ.

Σίγουρα θα έχει να πει περισσότερα ο Μπέντο στην ανάλυση που θα κάνει το μεσημέρι στο Ρέντη μέσω βίντεο. Εκεί λογικά θα τους δείξει στιγμιότυπα από το πώς κατάφερε ο ΑΠΟΕΛ να γυρίσει το ματς με την Αστάνα στο ΓΣΠ και να μπει με το δεξί στους ομίλους του Europa League.

Πηγή: Sport24

Δημοφιλή