ΔΙΕΘΝΕΣ
29/09/2016 06:50 EEST | Updated 29/09/2016 06:51 EEST

Ιταλίδες μοναχές ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου

ASSOCIATED PRESS
Nuns of Mother Teresa's Missionaries of Charity, pray during a vigil of prayer in preparation for the canonization of Mother Theresa in the St. John in Lateran Basilica in Rome, Friday, Sept. 2, 2016. (AP Photo/Gregorio Borgia)

Δύο πρώην μοναχές ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου αυτή την εβδομάδα στην ιστορική πόλη Πινιερόλο της Ιταλίας.

Οι δύο γυναίκες γνωρίστηκαν σε ένα κέντρο απεξάρτησης από τα ναρκωτικά στο οποίο εργάζονταν και οι δύο εθελοντικά και σύντομα ερωτεύτηκαν η μία την άλλη. Οι καθολικές μοναχές δεν επιτρέπεται να έχουν ερωτικές σχέσεις με άνδρες, πόσο μάλλον με γυναίκες, καθώς η ομοφυλοφιλία θεωρείται αμαρτία στον Καθολικισμό.

Η Φεντερίκα και η Ισαμπέλ, όπως ονομάζονται, τελικά εγκατέλειψαν τον μοναχισμό για να μπορέσουν να παντρευτούν με πολιτικό γάμο, όπως και έκαναν αυτή την εβδομάδα. Μπορεί να είναι αντίθετες με τις επιταγές της Καθολικές Εκκλησίας, όμως ταυτόχρονα δεν χάνουν την πίστη τους στον Θεό.

«Ο Θεός θέλει οι άνθρωποι να είναι ευτυχισμένοι, να ζουν την αγάπη στο φως του ήλιου», δήλωσε η Ισαμπέλ στην ιταλική εφημερίδα La Stampa.

Οι δύο γυναίκες αναμένεται να παντρευτούν και ενώπιον του Θεού, σε μια τελετή που θα διενεργήσει ένας φίλος τους, ο Μπαρμπέρο, πρώην ιερέας που καθαιρέθηκε λόγω της στήριξης που είχε δείξει στους γάμους ομοφυλοφίλων. Ο τελευταίος αναφέρει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που παντρεύει δύο καλόγριες.

Sponsored Post