ΚΟΙΝΩΝΙΑ
29/09/2016 03:29 EEST | Updated 29/09/2016 03:30 EEST

Βιασμός 16χρονου στη Λέσβο: Τον βιντεοσκόπησαν και τον εκβίασαν

Alkis Konstantinidis / Reuters
Αρχείου

Με τα κινητά τους τηλέφωνα κατέγραψαν το βιασμό του 16χρονου Πακιστανού οι δράστες μέσα στο κέντρο κράτησης μεταναστών στη Μόρια της Λέσβου.

Αυτό προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, οι οποίοι συνέλαβαν τέσσερις 17χρονους Πακιστανούς για την αποτρόπαια πράξη. Οι τέσσερις ανήλικοι απομόνωσαν τον 16χρονο και αρχικά ένας από αυτούς τον βίασε. Οι υπόλοιποι βιντεοσκοπούσαν την πράξη και στη συνέχεια τον εκβίασαν ότι αν δεν υποκύψει σε νέους βιασμούς τότε θα δώσουν το υλικό σε δικούς του ανθρώπους. Το αποτέλεσμα ήταν ο 16χρονος να πέσει θύμα βιασμού και από τους υπόλοιπους.

Το περιστατικό συνέβη το περασμένο Σάββατο, ενώ οι συλλήψεις έγιναν μία ημέρα αργότερα. Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για βιασμό και πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκου.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν στην κατοχή τους τρία κινητά τηλέφωνα, τα οποία κατασχέθηκαν. Πρόκειται για τις συσκευές με τις οποίες κατέγραψαν τις αποτρόπαιες πράξεις. Το υλικό βρέθηκε από τους αστυνομικούς και παραδόθηκε στις δικαστικές Αρχές.

Ο παθών εξετάστηκε από Ιατροδικαστή, παρουσία παιδοψυχολόγου, με αποτέλεσμα να αποδειχτεί και επιστημονικά ότι έπεσε θύμα βιασμού.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν στον Ανακριτή. Η έρευνα ξεκίνησε όταν το θύμα είπε τα όσα βίωσε σε εθελοντή Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, ο οποίος στη συνέχεια ενημέρωσε την ΕΛ.ΑΣ.

Sponsored Post