Διώξεις για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ σε βάρος του Ροβέρτου Σπυρόπουλου

Διώξεις για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ σε βάρος του Ροβέρτου Σπυρόπουλου
EUROKINISSI

Διώξεις ασκήθηκαν για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ σε βάρος του Ροβέρτου Σπυρόπουλου.

Έτσι, πλέον ο πρώην υπεύθυνος των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, είναι κατηγορούμενος για την υπόθεση, μετά τη δίωξη για κακουργηματική απιστία και απάτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν και ο μόνος που κλήθηκε ως ύποπτος στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης αρνούμενος τις κατηγορίες.

Η εμπλοκή του αφορά στο χρέος των περίπου 140 εκ. ευρώ που φαίνεται να δημιουργήθηκε από το 2004 έως το 2012 και να διογκώθηκε αδικαιολόγητα επί προεδρίας Γιώργου Παπανδρέου. Συγκεκριμένα φέρεται να υπάρχει κακοδιαχείριση 15 εκατ. ευρώ που υπολογίζεται πως υπήρχαν σε μετρητά στο χρηματοκιβώτιο του κόμματος την περίοδο 2007-2009 (απιστίας) ενώ έχει συναφθεί και δάνειο ύψους 5 εκ. ευρώ από την Τράπεζα ΑΤΤΙΚΗΣ το 2010, με εγγύηση τη μελλοντική κρατική επιχορήγηση (απάτη).

Μάλιστα για το τελευταίο σκέλος ο κ. Σπυρόπουλος κατηγορείται ότι υποσχέθηκε πως η επίμαχη εγγύηση δεν έχει δοθεί άλλου ενώ στη πραγματικότητα είχε ήδη εκχωρηθεί σε άλλες τρεις τράπεζες και πάλι για δάνεια.

Η απάντηση του ΠΑΣΟΚ

Σε υψηλούς τόνους απάντησε το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη δίωξη κατά του Ροβέρτου Σπυρόπουλου για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ.

«Η σπουδή του ΣΥΡΙΖΑ να συκοφαντήσει το ΠΑΣΟΚ πριν η δικαιοσύνη αποφανθεί, είναι αποκαλυπτική του πανικού του καθεστώτος», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη, όπου επισημαίνεται ότι η υπόθεση αυτή πήρε το δρόμο του ελέγχου από την δικαιοσύνη, εδώ και χρόνια, με αποκλειστική πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ.

«Δεν μπορούν να μας κουνούν το δάχτυλο αυτοί που μόλις πιάστηκαν στα πράσα. Εμείς συμψηφισμούς δεν δεχόμαστε!

Η θέση μας είναι σταθερή και σαφής.

Διαφάνεια παντού για όλους και για όλα», τονίζει το ΠΑΣΟΚ και υποστηρίζει πώς «όποιος επιλέγει το ρόλο του πολιτικού τιμητή πρέπει πριν να διατάξει αντίστοιχο έλεγχο ορκωτών στα οικονομικά του κόμματός του και να το παραδώσει στην δικαιοσύνη, όπως μόνο το ΠΑΣΟΚ από όλο το πολιτικό σύστημα έκανε. Ιδού η Ρόδος!».

Πηγή: Νews247

Δημοφιλή