Το μυστηριώδες ραντεβού των μεγάλων λευκών καρχαριών στη μέση του Ειρηνικού στο... White Shark Cafe

Το μυστηριώδες ραντεβού των μεγάλων λευκών καρχαριών στη μέση του Ειρηνικού στο «White Shark Cafe»

To «White Shark Cafe» βρίσκεται κάπου στη μέση του Ειρηνικού Ωκεανού και αποτελεί το θερινό και χειμερινό σημείο συνάντησης των μεγάλων λευκών καρχαριών κατά την περίοδο της μετανάστευσης τους από τις παράκτιες περιοχές που συνήθως κολυμπούν. Συγκεκριμένα, βρίσκεται μεταξύ της Χαβάης και της Μπάχα της Καλιφόρνια και η συγκεκριμένη περιοχή πήρε το όνομά της το 2002 από ερευνητές του ερευνητικού ινστιτούτου του Μοντερέι που με μελετούν τους μεγάλους λευκούς καρχαρίες.

To τι κάνουν όμως ακριβώς οι καρχαρίες κατά τη διάρκεια της παραμονής στον συγκεκριμένο βιότοπο, παραμένει μέχρι σήμερα ένα μυστήριο. Οι ερευνητές δεν είναι βέβαιοι για το ποιος είναι ο σκοπός αυτής της συνάντησης αλλά τώρα φαίνονται αποφασισμένοι να τον ανακαλύψουν, όπως εξηγούν και τα βίντεο του A+J. αλλά και του ινστιτούτου.

Οι επιστήμονες εικάζουν πως μεταξύ άλλων οι καρχαρίες φροντίζουν να εξασφαλίσουν τα γεύματά τους αλλά και να ζευγαρώσουν αλλά για να συγκεντρώσουν ακριβείς πληροφορίες τοποθέτησαν τρία chips τα οποία τοποθέτησαν σε καρχαρίες με σκοπό τη συλλογή πληροφοριών.

Με τη βοήθεια αυτών, οι επιστήμονες θα καταγράψουν το ακριβές σημείο και το βάθος στο οποίο συναντιόνται (έχει παρατηρηθεί πως οι αρσενικοί καρχαρίες βουτάνε σε βάρος αρκετών εκατοντάδων μέτρων σε αναζήτηση συντρόφου ή θηράματος), τη στιγμή που πλησιάζουν στις ακτές αλλά και τις διατροφικές τους συνήθειες και δραστηριότητες αφού το τσιπ θα βρίσκεται εντός του καρχαρία.

H απόκτηση όλων αυτών των πληροφοριών θα αποκαλύψει, όπως αισιοδοξούν οι επιστήμονες, το...lifstyle των καρχαριών!

Δημοφιλή