«Ζητούν» ακόμη και από τους νεκρούς να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ

«Ζητούν» ακόμη και από τους νεκρούς να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ
Eurokinissi

Όλα δείχνουν ότι δεν έχει τέλος η φρενίτιδα της ελληνικής γραφειοκρατίας. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ακόμα και οι νεκροί δεν γλιτώνουν από την ισοπεδωτική φοροεπιδρομή.

Ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν φύγει από τη ζωή προ δεκαετίας φέρεται να καλούνται να πληρώσουν τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων.

Όπως καταγγέλλει η Ζάννα Μπεμπόνη, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έστειλε πριν από περίπου 12 ημέρες ειδοποιητήριο στη μητέρα της, Γεωργία, η οποία απεβίωσε στις 3/1/2005 σε ηλικία 87 ετών στη Λάμια, ζητώντας της να πληρώσει «χαράτσι» αξίας 398,92 ευρώ για τα τρία ακίνητα που είναι στο όνομα της αποθανούσας.

Η κόρη της έχει αρχίσει αυτές τις ημέρες ένα «σαφάρι» συναντήσεων, στην προσπάθειά της να αποδείξει στις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες πως η μητέρα της έχει πεθάνει εδώ και 11 χρόνια.

«Να φέρετε τη ληξιαρχική πράξη θανάτου και μετά... βλέπουμε», υποστηρίζει ότι της λένε οι εφοριακοί όταν εκείνη προσπαθεί να τους εξηγήσει πώς έχει η κατάσταση.

Αντίστοιχα περιστατικά έχουν συμβεί και σε άλλους 12 γνωστούς της που έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα το ίδιο έτος (σ.σ 2005), σύμφωνα με τα λεγόμενα της καταγγέλουσας.

Πάντως αν αναλογιστεί κανείς ότι η γυναίκα είχε δηλώσει τον θάνατο της μητέρας της στο ληξιαρχείο και έχει ήδη ολοκληρωθεί ακόμα και η εκταφή της νεκρής θα λέγαμε ότι το «χιούμορ» των εισπρακτικών μηχανισμών του κράτους είναι μάλλον μακάβριο.

Δημοφιλή