14χρονο κορίτσι έπεσε θύμα βιασμού στο δρόμο για το σχολείο. Χτυπούσε πόρτες σπιτιών στην Οξφόρδη για βοήθεια

14χρονο κορίτσι έπεσε θύμα βιασμού στο δρόμο για το σχολείο. Χτυπούσε πόρτες σπιτιών στην Οξφόρδη για βοήθεια
Typical english houses in Oxford. England
Typical english houses in Oxford. England
Arsty via Getty Images

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της Οξφόρδης μετά την είδηση της απαγωγής και ομαδικού βιασμού ενός 14χρονου κοριτσιού ενώ πήγαινε με τα πόδια στο σχολείο του. Όταν δε οι δράστες το άφησαν ελεύθερο, άρχισε, σύμφωνα με τις αρχές να χτυπά απελπισμένα τις πόρτες σπιτιών για της ανοίξουν και να δώσουν ένα τέλος στην τόσο οδυνηρή εμπειρία της.

Το κορίτσι, φορούσε τη μπλε φόρμα του, είχε στην πλάτη κρεμασμένη τη τσάντα του όπως κάθε πρωί γύρω στις 8 είχε ξεκινήσει για το σχολείο. Δεν έφτασε όμως ποτέ, καθώς βρέθηκε σε απόσταση περίπου ενός μιλίου από όπου εθεάθη τελευταία φορά και τέσσερις ώρες μετά, στην εξώπορτα ενός σπιτιού ζητώντας βοήθεια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι αρχές, το κορίτσι απήχθη σε κοντινή απόσταση από το σπίτι του και οι δύο απαγωγείς τους το οδήγησαν- όπως κατέθεσε η 14χρονη- σε ένα μικρό βανάκι, ασημί χρώματος, πιθανότητα μάρκας VW.

Λίγες ώρες μετά την απαγωγή η αστυνομία ενημερώθηκε μετά από λίγες ώρες πως το κορίτσι είχε εμφανιστεί και χτυπούσε τις πόρτες σπιτιών ελπίζοντας κάποιος να της ανοίξει και τη βοηθήσει.

Σύμφωνα με το αστυνομικό- επικεφαλής της έρευνας, ο άνδρας που προσέγγισε το κοριτσάκι πιθανότατα την αγκάλιασε, για να μην φανούν οι κινήσεις του ύποπτες στους περαστικούς. Οι δράστες όμως ήταν τουλάχιστον δύο και, σύμφωνα με τις περιγραφές, ήταν λευκοί.

Όπως ανέφερε, το κορίτσι που φαίνεται πως έπεσε θύμα βιασμού πιθανότατα και από τους δύο άνδρες και μόνο από τον ένα, «υποστεί πολύ σοβαρό ψυχικό τραύμα, είναι πολύ αναστατωμένη» ενώ συμπλήρωσε πως η όλη υπόθεση είναι «πολύ, πολύ, πολύ ασυνήθιστη».

Τόνισε δε πως το όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες, είναι το «κλειδί» για την εξιχνίαση της υπόθεσης ενώ παρακαλούνται μοτοσικλετιστές και ποδηλάτες που κάνουν χρήση κάμερας (ενσωματωμένες στα κράνη τους), και κινήθηκαν τις επίμαχες ώρες στην περιοχή να έρθουν σε επαφή με την αστυνομία καθώς μπορεί να έχουν καταγράψει το ύποπτο βαν.

Στο μεταξύ ο διοικητής του τοπικού αστυνομικού τμήματος δηλώνει πως το συγκεκριμένο περιστατικό έχει ανησυχήσει τους πάντες στην Οξφόρδη καθώς «τέτοιου είδους σοβαρά εγκλήματα ευτυχώς δεν είναι συχνά». Ήδη έχουν αυξηθεί οι περιπολίες των αστυνομικών, οι αρχές βρίσκονται σε ανοιχτή επικοινωνία με τα σχολεία τη περιοχής ενώ αρχικά είχε ζητηθεί από τους γονείς να μην αφήνουν τα παιδιά να κυκλοφορούν μόνα τους.

Πηγή: BBC

Δημοφιλή