Η «εκδίκηση» των γυναικών μέσης ηλικίας: Έρευνα δείχνει πως χαίρονται περισσότερο το σεξ όσο μεγαλώνουν

Η «εκδίκηση» των γυναικών μέσης ηλικίας: Έρευνα δείχνει πως χαίρονται περισσότερο το σεξ όσο μεγαλώνουν
JackF

Οι γυναίκες μέσης ηλικίας απολαμβάνουν περισσότερο το σεξ καθώς μεγαλώνουν, παρά τις αλλαγές στο σώμα τους που, κανονικά, έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση της σεξουαλικής δραστηριότητας, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Independent, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Πίτσμπεργκ (Pittsburgh University) εκτιμούν πως αυτό οφείλεται στο ότι αρκετές γυναίκες μέσης ηλικίας έχουν προσαρμοστεί καλύτερα στις αλλαγές που έχει φέρει το πέρασμα του χρόνου.

Αν και τείνουν να κάνουν σεξ λιγότερο συχνά, οι γυναίκες αυτές έχουν διαπιστώσει πως η απόλαυση έχει αυξηθεί μαζί με την ηλικία. Πολλές το αποδίδουν αυτό στη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, τις καλύτερες δυνατότητες επικοινωνίας- που περιλαμβάνουν τη δυνατότητα να πείσουν τους συντρόφους τους να πάρουν φάρμακα για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας- και η μεγαλύτερη αυτογνωσία.

Τα ευρήματα της έρευνας ενδεχομένως να είναι πιο σημαντικά από ό,τι φαίνεται εκ πρώτης όψεως, καθώς υποδεικνύουν πως το τακτικό σεξ πιθανώς να είναι ένα από τα μυστικά της μακροζωίας.

Όπως είπε η καθηγήτρια Χόλι Τόμας του εν λόγω πανεπιστημίου, ένα από τα πλέον σημαντικά ευρήματα της μελέτης ήταν ο μεγάλος αριθμός γυναικών που προσαρμόστηκαν θετικά σε αρνητικές αλλαγές, αλλάζοντας τις προσδοκίες τους για τη σεξουαλική δραστηριότητα, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στη συναισθηματική διάσταση του σεξ, ή αλλάζοντας τις ίδιες τις σεξουαλικές πράξεις».

Οι ερευνητές, τα ευρήματα των οποίων θα παρουσιαστούν τον επόμενο μήνα στο ετήσιο συνέδριο της North American Menopause Society στο Ορλάντο, τονίζουν ότι έχουν γίνει πολλές ποσοτικού χαρακτήρα έρευνες όσον αφορά στη σεξουαλική δραστηριότητα των γυναικών μέσης ηλικίας, οπότε και αποφάσισαν να κάνουν μια μελέτη ποιοτικού χαρακτήρα. Όπως φάνηκε, οι γυναίκες τείνουν να υποδεικνύουν προβλήματα σε σχέσεις και σεξουαλικές δυσλειτουργίες ή προβλήματα υγείας των συντρόφων τους ως τους κύριους λόγους που κάνουν λιγότερο σεξ ή έχουν πιο χαμηλή λίμπιντο. Επίσης, κάποιες ανέφεραν πως οι λίμπιντό τους ήταν πολύ υψηλότερες από ό,τι των συντρόφων τους.

Αυτές που είπαν ότι χαίρονται το σεξ περισσότερο, δήλωσαν πως χρησιμοποιούν μια σειρά από διαφορετικές τεχνικές, όπως λιπαντικά κόλπου, μεγαλύτερη διάρκεια προκαταρκτικών και άλλους τρόπους σεξ πέρα από τη διείσδυση. Επίσης, τείνουν να δοκιμάζουν διαφορετικές σεξουαλικές στάσεις, να αυνανίζονται περισσότερο και να ενθαρρύνουν τους συντρόφους τους να προβαίνουν σε θεραπείες για στυτικές δυσλειτουργίες.

Δημοφιλή